Hej.
Wykonałem trasę bad morze i zauważałem, że nagle po trasie pojawił się rzegot przy puszczaniu sprzęgła i dodawaniu gazu, tak do 1.5 tysiąca obrotów do 3 biegu.
Czy to dwumas czy wtryski ?
Czy to możliwe, że to pojawiło się tak nagle ?
Printable View
Hej.
Wykonałem trasę bad morze i zauważałem, że nagle po trasie pojawił się rzegot przy puszczaniu sprzęgła i dodawaniu gazu, tak do 1.5 tysiąca obrotów do 3 biegu.
Czy to dwumas czy wtryski ?
Czy to możliwe, że to pojawiło się tak nagle ?
Nie. Rzegota dopiero jak ruszam.
M32
Napisane z komóreczki!
Rzegot jest tak jakby równomierny z prędkością obrotową koła czy od obrotów silnika zależy??
Nagraj film, może to być mała ilość płynu w skrzyni
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Mam jakiś problem z wrzuceniem załącznika.
Ale ten dźwięk zaczyna tez być słyszalny na wolnych obrotach.
Jak otwieram maskę to dochodzi raczej od drugiej strony silnika, tam gdzie są paski.
Coś takiego słychać moze na biegach 1.2.3?? https://www.youtube.com/watch?v=hYYbx-qtxII Chrobotanie w stylu ŁUŁUŁU,
No coś jakby to.
Dodatkowo pod maską tez słyszę jakiś świst.
Też z tym walczę długi czas, posprawdzane wszystko i mimo że słychać to po drugiej stronie niz jest skrzynia, dwóch mechaników stwierdziło że skrzynia jednak, dodatkowo ktoś tu z forum mial takie same objawy jak na filmiku i po naprawie skrzyni ma cisze
Sprawdź koło pasowe, u mnie też dobiegały dziwne / niezidentyfikowane dźwięki. Potem zaczęło stukać, walić i grzmotać. Koło ma wpływ na wszystkie paski osprzętu, jakikolwiek uszkodzenie działał na inne podzespoły.
Ja bym sprawdził poziom oleju w skrzyni póki nie jest za późno dla łożysk. Odkręć korek spustowy i sprawdź ile spłynie powinno 2,6
Z paskiem to łatwo sprawdzisz zdejmując go. Nie będzie ładowania i wspomagania, ale dla testu jak najbardziej warto. Jeśli ani to ani to i na postoju też tak szumi to może pompa wody
U mnie było to wszystko sprawdzane, olej w skrzyni nówka a dalej to samo więc niestety obawiam się że u ciebei też może byc skrzynia.
A u Ciebie rozumiem ostatecznie to była skrzynia ?
I co ? Remont ? Wymieniałeś?
Nic narazie nie robiłem bo niby wszystko posprawdzane ale nikt mi nie daje pewności ze to skrzynia na 100% bede wiedział jak się zdecyduję na rozbieranie skrzyni
Mam to samo, to skrzynia. Da się z tym jeździć ale jak kazda m32 w końcu padnie.
No oczywiście że pasek był ściągany, a olej jak już pisałem wcześniej zalany nowy
Pawel ?
O co tak jeździsz z tym rzegotaniem?
U mnie to jest słyszalne mocno na wolnych obrotach.
To jakbym traktor miał.
U mnie pompa wody po 30 tyś wydawała takie dźwięki płynu nie ubywało , myślałem ze to koło pasowe ale po zdjęciu obudowy rozrządu zobaczyłem że pasek już 2mm zjechał z kół pasowych dosłownie sekundy przed tragedią
Ja obudowę juz zdejmowalem i tam jest wszystko ok.
Ok. Moje odgłosy.