Sprawdź koło pasowe, u mnie też dobiegały dziwne / niezidentyfikowane dźwięki. Potem zaczęło stukać, walić i grzmotać. Koło ma wpływ na wszystkie paski osprzętu, jakikolwiek uszkodzenie działał na inne podzespoły.
Sprawdź koło pasowe, u mnie też dobiegały dziwne / niezidentyfikowane dźwięki. Potem zaczęło stukać, walić i grzmotać. Koło ma wpływ na wszystkie paski osprzętu, jakikolwiek uszkodzenie działał na inne podzespoły.
Ja bym sprawdził poziom oleju w skrzyni póki nie jest za późno dla łożysk. Odkręć korek spustowy i sprawdź ile spłynie powinno 2,6
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Z paskiem to łatwo sprawdzisz zdejmując go. Nie będzie ładowania i wspomagania, ale dla testu jak najbardziej warto. Jeśli ani to ani to i na postoju też tak szumi to może pompa wody
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
U mnie było to wszystko sprawdzane, olej w skrzyni nówka a dalej to samo więc niestety obawiam się że u ciebei też może byc skrzynia.
A u Ciebie rozumiem ostatecznie to była skrzynia ?
I co ? Remont ? Wymieniałeś?
Nic narazie nie robiłem bo niby wszystko posprawdzane ale nikt mi nie daje pewności ze to skrzynia na 100% bede wiedział jak się zdecyduję na rozbieranie skrzyni
Mam to samo, to skrzynia. Da się z tym jeździć ale jak kazda m32 w końcu padnie.
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
No oczywiście że pasek był ściągany, a olej jak już pisałem wcześniej zalany nowy
Pawel ?
O co tak jeździsz z tym rzegotaniem?
U mnie to jest słyszalne mocno na wolnych obrotach.
To jakbym traktor miał.