Ktoś robił żeby pozbyć się kablowiska? spędza mi to sen z powiek, czy to jakiś w miarę ogarnięty elektromechanik powinien ogarnąć?
Printable View
Ktoś robił żeby pozbyć się kablowiska? spędza mi to sen z powiek, czy to jakiś w miarę ogarnięty elektromechanik powinien ogarnąć?
Mnie w Stelvio podlaczyli to w ASO. Działa i nie ma zaklocen. Mam Garmina. Poszukam zdjęcia jak to zrobili albo jutro odloze mate pod nogami pasażera i zrobie zdjęcie bo tam to podłączyli. Na razie mam tylko takie skorumpowane zdjęcie.Załącznik 271939
Ja również zdecydowałem się na instalację wideorejestratora w ASO. Mam kamerkę MiVue 788 i Smartboxa, za pomocą którego kamerka jest na stałe podpięta do akumulatora. Dzięki tego ma aktywny tryb parkingowy. Ogólnie wszystko działa bez zarzutu, akumulator daje radę - smartbox zapobiega rozładowaniu.
Co do instalacji, to nie polecam ASO. Policzyli sobie 450 PLN i ubrudzili mi paluchami słupek przy szybie (przy rozprowadzaniu kabla). Na początku w ogóle nie chcieli się podjąć zadania. Zasadniczo sam powinienem to zamontować, gdyż to bardzo prosta sprawa. Zdecydowały jednak względy, że auto jest na gwarancji, a ja nie wiedziałem jak dokładnie zachowa się akumulator i elektryka w aucie. Druga kwestia to taka, że w razie awarii elektryki - spowodowanej np. wadą fabryczną - to ASO próbowałoby odmówić gwarancji.
Kamerka którą mam się sprawdza, a podpięcie do akumulatora i tryb monitoringu działa - żadnych skutków ubocznych. W mojej ocenie można montować samemu lub oddać do jakiegoś elektryka samochodowego.
dzięki Panowie, poszukam chyba faktycznie kogoś spoza ASO - tak offtopowo ostatnio przy wymianie tylnej lampy, zauważyłem że klapa od bagażnika, a właściwie zawias ociera o tapicerkę przy otwieraniu/zamykaniu, bo coś krzywo u mnie zamontowali pewnie, więc obawiam się troszkę jakby to mogłoby być z kamerką ;)
ja mam Viofo A129 GPS Dual i kabel mam podpięty pod zasilanie z tylnego portu USB- nie chciałem na stałe z racji wiadomego niedoboru energii.
hmm plus/tyl? fajna opcja widze na recenzji - jestes zadowolony z uzytkowania jak na razie? (mozna wylaczyc nagrywanie predkosci czy jest na stale by default? :) ) moze faktycznie pojsc w takie cos i miec tez ochrone w razie w od strony zderzaka i pomysl z usb z tylu nie jest glupi.
PS czy mozna wtedy tez korzystac z tego portu USB (moja zona czesto tam laduje telefon)?
- - - Updated - - -
[MENTION=34131]Dareek[/MENTION] i ASO zapewne lubi serwisowac Twoje auto z racji, że są nagrywani podczas jazd testowych?? ciekawi mnie czy mają z tym jakiś problem?? ja też chciałbym wiedzieć co dzieje się z moim autem, raz widzialem sytuacje, ze bylo
circa 50km przejechanych jak zostawiłem moje auto u nich, a mieli mi wtedy zrobić falowanie maski i pare innych mniejszych pierdółek, to biorac pod uwage ze trzeba by to sprawdzic na A4 to 25km w 1 i 25km w druga strone wydaje sie naciagniete :)
bardzo jestem zadowolony- opcję prędkości można wyłączyć - z tyłu w konsoli mam porty USB wiec jeden jest zawsze wolny. kolejny jest na desce i i jeszcze jeden w podłokietniku wiec mi wystarcza. Kable puszczone prawym przednim słupkiem i przyśrodkowym pod tapicerką fotel idzie zasilanie do USB a do tylnej kamerki progiem i potem za uszczelka tylnych drzwi i podsufitki do tylnej kalpy gdzie mam tylna przyklejoną.
super, dzieki wielkie!!
Jak obiecałem.
Nie musisz sic z tym do ASO. Ja tylko poprosiłem ich aby mi zidentyfikowali gdzie można bezpiecznie sie podpiąć. Sam to zrób jeśli Gilula ma podobna tablice.
Pierwsze zdjęcie to końcówki od Garmina aby wiec go takie na parking funkcje.
Załącznik 271946
Drugi to jak to jest podpięte. Gora to ACC, dol to BAT no i GROUND.
Załącznik 271947
Powodzenia!
Dziękuję. Faktycznie widzę foto.
Skąd 2 wpięcia? Zakładałeś kamerki na przód i tył? No i jak idzie ten kabel do skrzynki? puściłes to jakoś pod wykładziną?
Jeden przewód jest BATT - zasilanie z aku a drugi ACC - zapłon. Moduł (ten konkretny) działa tak, że jak dostaje znak z ACC to bierze zasilanie z BATT. Nie wszystkie adaptery mają sterowanie z zapłonu, wtedy masz stały pobór z BATT i tylko tyle.
Jeśli ktoś ma kamerkę na tył to ona jest wpięta pośrednio przez kamerę przednią.
Dzięki za szybką odpowiedź. Czyli kamerka jest "uśpiona" i wybudza się w razie szkody parkingowej, natomiast do pełnego działania potrzebuje uruchomienia zapłonu?
Zdradzisz jak puściłeś przewód czy to jest głęboko skrywana tajemnica?
Tego sam nie jestem pewien. W teorii tak, ale sam na swojej kamerce w trybie "wykrywania zdarzeń" nie wywołałem nigdy takiego zdarzenia więc nie jestem w stanie potwierdzić czy to serio działa :D Kiedyś miałem włączone na stałe nagrywanie wszystkiego (i nawet mam nagranie złodzieja grzebiącego w komórkach lokatorskich), ale zmieniłem bo nie jeżdżę dużo a akumulatora jednak szkoda.
To pytanie nie do mnie już, prędzej [MENTION=77138]Giorgio[/MENTION] pomoże.
Moje stałe zasilanie założyli mi specjaliści, ja nawet nie wiem do której skrzynki bezpieczników to jest wpięte (choć domyślam się, że do tej w nogach pasażera). Wcześniej w foce robiłem sobie wszystko sam (ale pod zapalniczkę) to ciągnąłem normalnie przewody słupkami i podsufitką. Wystarczyło lekko uchylić, wsunąć przewód i tyle. Czy w Alfie jest tak samo łatwo to już nie ręczę.
Dziś kupiłem sobie taką, zintegrowaną i najbardziej dyskretną jaką udało mi się znaleźć. Ciekawi mnie jak to działa i czy ktoś już z tego już korzysta?
https://pl.aliexpress.com/item/40012...46123387LHugE0
Chwilę mi zajęło, ale znalazłem. Łap: https://www.forum.alfaholicy.org/giu...jestrator.html
Prawdą jest że jest to najlepsza pod względem wyglądu kamera. Brakuje w niej GPS (czas, prędkość i pozycja), co przekłada się na istotne znaczenie dowodowe.
Ona jest tak najlepsza, że jak wyjeżdzasz za granice do niektórych krajów np. Austria to musisz cały panel zdemontować, bo tam za posiadanie kamerki można dostać taką grzywnę, że ci się odechce.
Dlatego ona jest fajne, ładna i elegancka, ale w pewnych okolicznościach niepraktyczna.
Ale ogólnie to ok.
Jak oryginał czego?
Hej, podzieli się ktoś wrażeniami z instalacji tej zintegrowanej kamery?
Od Chinczyka z Ali kusi mnie taka wersja z monitoringiem na postoju (niestety parkuję w średniej okolicy), ale obawiam się problemów z aku. Są też opcje z podłączeniem zasilania bez ciągnięcia kabli od razu do instalacji z lusterka, ale nie ma wtedy monitoringu.
Wersja od eng-custom z tego co czytam to tylko podłączenie pod 12v z aku i tutaj pewnie przetestowane i nie rozładowuje aku, ale tylko mają 1080p kamera z przodu i dosyć duża kamera tylna (chinczyki maja po 2 i 4k przód i zgrabna kamerka z tyłu).
Doprecyzujmy, w Austrii nie jest zakazane jej posiadanie, zamontowanie itd. TYLKO rejestrowanie innych uczestników drogi bez ich zgody, czyli wystarczy na sam przejazd przez Austrię ją wyłączyć - wyjąc przewód/kartę itd.
Od lat posiadam kamerkę, Austrię zjechałem w te i nazad, kilka kontroli policyjnych (głównie przejście graniczne i winieta) i zero problemów (nie wiem co by trzeba było wywinąć aby się do tego przywalili - szczególnie że 2 lata temu zezwolili GM na StreetView) - ale... kamery nie mam wiszącej na szybie na gumie z kablem ciągnącym się do tunelu, zamontowana dyskretnie nikogo nie drażni, a mam front i tył.
Nie wiem jak w Giulia, ale w Stelvio miejsce za lusterkiem jest wręcz idealne, nawet żadnych kabli nie będzie widać - wszystko wejdzie w obudowę lusterka, pomijam że nie będzie też ona widoczna .