witam wszystkich. Może ktoś wie gdzie w okolicy warszawy dobrze regenerują wtryski do jtd
Printable View
witam wszystkich. Może ktoś wie gdzie w okolicy warszawy dobrze regenerują wtryski do jtd
ja miałem problem z wtryskiwaczami bardzo długo. oddałem auto na terenie warszawy do http://www.remotruck.com.pl/ zapłaciłem 400 za diagnostykę wtryskiwaczy i stwierdzili, że są sprawne, jednak pojechałem do cinka wwwcinsoft.pl i okazało się, że wtryskiwacze są całkowicie do d..., więc nie polecam warsztatu remotruck.
ok. dzięki za pomoc
Zamieszczę to co otrzymałem z firmy remotruck:
Cytat:
Napisał remotruck
w jednym z watkow polecana byla ta firma z warszawy
http://www.dieselauto.pl/regeneracja.html
a jesli chodzi o firme remotruck to ciekawa sprawa sie zrobila :) jesli firma chce dbac o swoj image to nalezaloby sie zwrocic do uzytkownika i zaproponowac mu powtorne oczywiscie bezplatne sprawdzenie wtryskiwaczy, w innym razie nikt przy zdrowych zmyslach nogi tam nie postawi, przynajmniej ja osobiscie :)
PR chociazby na przykladzie aktualnego rzadu ma pierwszorzedne znaczenie ;)
Jeżeli tylko klient zgłosiłby reklamację w ustawowy sposób zamiast pisać na forum to powtórny test zostałby przeprowadzony a tak jest to zwykłe pomówienie!
Swoją drogą to chciałbym zobaczyć wydruk z testu wtryskiwaczy z firmy Cinsoft.
Z tymi regenerowanymi to jest śliska sprawa.... kazdy popełnia w swoim życiu błędy byłem młody głupi i kupiłem sobie kilka lat temu CLIO 1.5 dCi. ( że mnie piorun nie pierd** jak jechałem kupić to auto)
i w tym autu regenerowałem wtryski i pompę CR. Wtryski wytrzymały rok i jeden miesiąc tym samym cały okres gwarancyjny były sprawne a firma która je robiła się na mnie wypięła bo gwarancja się skończyła heh. Więc co ?? regeneracja drugi raz ( wszystkie cztery) i z jednym problem nie chciał zastartować więc znowu do gościa a on że to moja wina bo musiał być źle zakładany a ja na tu mu papiery przed pysk że było to robione w ASO więc raczej było OK. To z łaską go wzięli i zrobili na swój koszt. Czyli miałem do czynienia z dwoma firmami i obie były do dupy i tylko szukały pretekstu żeby mnie wyruchać także jak słyszę regeneracja i oj łoj jakie to oni robią dobre itd itp to mam ochote zabić ich śmiechem Opinie kolegi może i była pochopna ale ja osobiście uważam że nie bezpodstawna. I tak jak kolega pisał jak firemka chcę sie wybielić to niech sie zaangazuje a nie oczekuje przeprosin skoro nie udowodniła że nie było inaczej niz jak kolega wyżej pisał.
Ciekaw jestem skąd się ta firma dowiedziała o tym poście? Wpisywałem w Google i nie wyszedł nam link do tego tematu. Czyżby kret jakiś...?
Swoją drogą łatwo jest komuś opinię nadszarpnąć pochopnym pisaniem nie popartym twardymi dowodami, więc nie dziwię się reakcji. Wracając do tematu to mam niedawno zmieniony jeden wtrysk i też się zastanawiałem nad regeneracją bo nowe 3 to ponad 1800 zł.
ja z doświadczenia wiem że oszczędność nie popłaca w takim przypadku bo w sumie zapłaciłem dwa razy za regenerację co było o 30 % droższe niż nowe. raz 2400 czyli po 600zł za wtrysk i drugi raz to samo co daje 4800 zł a nowe kosztowały 3400zł. iby 1000zł oszczędności które po roku musiałem oddać z nawiązką. Druga sprawa to to ze musisz cos z tym zrobic bo jeden nowy wtrysk bedzie tak jakby wymagał więcej on innych i też zaczną padać.
edit: Na samym początku kupiłem jeden nowy bo mechanior powiedzial że tylko jeden leje a po 2 miesiącach lały kolejne dwa najbliżej niego.
mysle, ze firma o ktorej mowa dostala cynk od administratora/moderatora z prosba o komentarz, skonfrontowanie sie z tymi zarzutami i ewentualne ustosunkowanie sie do nich, mysle, ze bardzo dobrze zrobil bo dal im w ten sposob pole do obrony i wyjscia z calej sytuacji z twarza. Post przedstawiciela na tym forum swiadczy, ze jednak zalezy im na swojej marce, ale nie wiem czy to wystarczy.
Nikt nie dał cynku tylko niektórym firmą zależy na opinii szczególnie jeśli czyjaś wypowiedź jest niezgodna z prawdą i monitorują to, są różne narzędzia do tego nie tylko google. Skoro ktoś może coś pisać to druga strona też musi mieć prawo do obrony.
Co do wcześniejszych wypowiedzi nie bardzo rozumiem o co cała dyskusja związana z regeneracją pod moim adresem skoro ten konkretny przypadek dotyczył TYLKO SPRAWDZENIA a nie regeneracji?
Pomówienie o co? Jak ktoś napisze że nie poleca stacjii benzynowej "KRZAK" to tez pomówienie? Jaką reklamację i jaki powtórny test? - jak jadę do zakładu to wymagam profesjonalizmu, skąd mam wiedzieć że ktos źle zrobił pierwszy test i na jakiej podstawie go reklamować - w końcu jak jest gwarancja że za drugim razem wszystko będzie ok?
P.S. Telefoniczne straszenie forumowicza sądem, zamiast profesjonalnego podejścia do sprawy osmiesza tylko firmę
sprawdzenie = fachowość usługi = jakoś = w tym wypadku srawdzenie = regeneracji a regenracja jak juz pisałem jest o dupe rozbić = twoje pieniążki
tłumacząć:
Odwróc sytucaję - dajesz dobre wtryskiwacze do spr. Sprawdzają mówią że złe regenerujesz i dupa zbita wyrzucone pieniądze a twój prawdziwy problem który skłonił Cie do ich sprawdzenia pozostał różnica taka że jesteś lżejszy o sporo kasy.
[QUOTE=remotruck;684838]Jeżeli tylko klient zgłosiłby reklamację w ustawowy sposób zamiast pisać na forum to powtórny test zostałby przeprowadzony a tak jest to zwykłe pomówienie!
Swoją drogą to chciałbym zobaczyć wydruk z testu wtryskiwaczy z firmy Cinsoft. [/QUO
Uważam, że nie ma tu pomówień, przecież napisałem, że jedna firma stwierdziła, że są sprawne, druga firma, że są uszkodzone, więc wyraziłem się zgodnie z prawdą. Jeśli chodzi o reklamację, to byłem w warsztacie w tej sprawie, ale więcej nic nie piszę.
Dzisiaj do mnie Pan zadzwonił prosił o sprostowanie wypowiedzi w innym przypadku odda sprawę do sądu, więc to czynię.
Nie wiem czy badanie było wykonane poprawnie bo się nie znam na tym i nigdzie nie napisałem, że badanie było źle wykonane - z badań wynikało, że są sprawne.
Wiem tylko, że inny warsztat 1 miesiąc później stwierdził niesprawność, może się popsuły w między czasie ?! Nie wiem. Wiem, że ten inny warsztat doprowadził do tego, że auto ma spalanie w normie i odzyskało moc :).
Droga firmo Remo Truck polecam was gorąco wszystkim i jesli moja wypowiedz została odebrana jako pomówienie to przepraszam.
kolego Mario_es bez obaw, miales wszelkie podstawy ku temu abys napisal co napisales, a nekanie telefonami i straszenie sadem jest wykroczeniem za ktore grozi kara grzywny, omawiana tu firma naprawde potrafi dbac o swoj pijar :D nastepnym razem zachowaj spokoj i miej dyktafon w pogotowiu ;)
nie dajmy sie zastraszyc, po to w koncu jest to forum aby wymieniac miedzy soba doswiadczenia rowniez co do warsztatow
Mario za co przepraszasz, bo jakos nie moge wykminic za co moglbys miec sprawe w sadzie? Gdzie te pomowienia bo ich tez jakos nie widze chyba ze juz jestem slepy.
A dla firmy Remo Truck gratulacje za podstawowa wiedze na temat PR i marketingu :)
No, to teraz wszyscy drzwiami i oknami będa walić do firmy - chyba o to chodziło...
Chwyty marketingowe to jedno,a niekompetencja to drugie.Osobiscie przerobilem na wlasnym grzbiecie tematyke regeneracji...dodam...nieudolnej.I sprawa wyladuje w sadzie,badz firma wyplaci odszkodowanie i wszelkiego rodzaju zwroty.Narazie nie chce operowac nazwami.W kazdym badz razie dysponuje pokaznymi materialami na poparcie tego co napisalem.Nadto ekspertyzy,protokoly i mase,mase papieru,zas wszystko w pieknym skoroszycie zatytulowanym -REGENERACJA-DEGENERACJA
---------- Post added at 18:56 ---------- Previous post was at 18:51 ----------
Chwyty marketingowe to jedno,a niekompetencja to drugie.Osobiscie przerobilem na wlasnym grzbiecie tematyke regeneracji...dodam...nieudolnej.I sprawa wyladuje w sadzie,badz firma wyplaci odszkodowanie i wszelkiego rodzaju zwroty.Narazie nie chce operowac nazwami.W kazdym badz razie dysponuje pokaznymi materialami na poparcie tego co napisalem.Nadto ekspertyzy,protokoly i mase,mase papieru,zas wszystko w pieknym skoroszycie zatytulowanym -REGENERACJA-DEGENERACJA
A co w tym co napisał Mario_es jest nieprawdą ? .Świętym prawem klienta jest możliwość polecenia lub nie firmy ,produktu ,usługi....
W tzw.demokratycznym kraju za jaki uwaza sie Polska.Panstwie prawa,teoretycznie,zarowno osoby prywatne jak i firmy dysponuja srodkami,aby bronic dobrego imienia.Wiec jesli nawet jest sie pewnym ze dana firma usluge wykonala zle.To najpierw trzeba im to udowodnic,a dopiero potem operowac nazwami.Zas kryptoreklama rowniez moze zaprowadzic przed oblicze sadu.Tymbardziej ze poruszane watki ida w swiat,
A czy ktos jednoznacznie napisal ze usluga zostala wykonana zle? Napisal ze byl w A bylo OK, pojechal do B wyszlo ze zle i nie poleca A - a to juz jest spora roznica odnoszac sie do tego co napisales. Jakby napisal ze byl w A bylo OK, pojechal do B bylo zle i w A zostala zle wykonana usluga mialbys racje a nic takiego nie napisal :), moze nie poleca bo ktos mial wczorajsza koszule w biurze ... i co?
Z pewna doza niesmialosci stwierdzam iz tego typu przepychanki do niczego nie prowadza.Jesli firma dba o swoja reputacje i sprawe traktuje powaznie.Samo uzycie jej nazwy i sugerowanie ze przeprowadzone u niej testy,badania,badz cokolwiek,rzutuje na jej wizerunek.Moze byc powodem do wystapienia na droge sadowa.Tylko z pozoru sprawa wydaje sie blachostka.Wszystko zalezy od zdeterminowania obu stron.Ja gdybym popuscil.poniuslby straty rzedu kilkunastu tys.zl.Gdyby nie fakt ze jestem czlowiekiem operatywnym i upartym firma poprostu by mnie,brzydko mowiac ...poprostu olala.A tak jest...SZACH I MAT.Jednakze nikt mi nie wroci straconego czasu.nerwow,przejechanych tysiecy kilometrow itd.
oj tam zaraz przepychanki, raczej zaproszenie do dyskusji :P. Gdyby zeczywiscie bylo tak jak piszesz to sady nie zajmowaly by sie niczym innym tylko ocenami np. na Allegro ( tam tez sa firmy ktorym zalezy na wizerunku i ilosci klientow) i portale typu ceneo, skapiec itp. dawno by byly pozamykane z prostej przyczyny: albo byly by moderowane w kierunku usuwania niekorzystnych komentarzy na temat produktu / uslugi / firmy i co sie z tym wiaze nikt by z nich nie korzystal w zwiazku z tym, a po drugie mijalo by sie to z samym zalozeniem funkcjonowania tego typu portali, bo i po co jest taki portal skoro nikt nie moze napisac ze kogos nie poleca.
Z drugiej strony jezeli ta firma nie miala by sobie nic do zarzucenia to tak jak napisal hiacynto @ ,,jesli firma chce dbac o swoj image to nalezaloby sie zwrocic do uzytkownika i zaproponowac mu powtorne oczywiscie bezplatne sprawdzenie wtryskiwaczy, w innym razie nikt przy zdrowych zmyslach nogi tam nie postawi, przynajmniej ja osobiscie " - dokladnie zwrocic sie do goscia zaproponowac mu sprawdzenie jeszcze raz wtryskiwaczy a nie robic zadyme bo sie wpis na forum nie podoba
pozdrawiam
Moim skromnym zdaniem...niech kazdy sadzi wedlug siebie.Co innego jest bawic sie w forum i roztrzasac wirtualne problemy,a co innego zycie.Znajac realia tego kraju,gdzie niemal kazdy zdaje sobie sprawe ze to republika kolesi,dochodzenie swoich praw na drodze sadowej brzmi jak jakas fantastyka popularno-naukowa.Co nie zmienia faktu ze jest to mozliwe.Tylko pytanie brzmi?Jak wielu ludziom wystarczy determinacji na to ,aby ganiac po sadach.Gdzie proces z powodztwa cywilnego potrafi trwac kilka lat.Wielu poprostu machnie reka i na tym zeruja niesolidni kontrachenci.
W kwestii gwarancji,za wykonana usluge.Fajnie by bylo gdyby niezadowolony klient zglaszajacy swoje watpliwosci,byl zapraszany na powtorna wizyte...za darmo.Tylko tak jakos dziwnie sie sklada ze gwarancja w wiekszosci przypadkow obowiazuje tylko-do plotu.Zas potem czlowiek traktowany jest jak intruz,badz jakis natret.
Taki wpisik na forum moze narazic firme na duze straty.Dziecinna matematyka.Wystarczy spojrzec na statystyki.Dziennie zaglada na to forum 1000-1500 osob,potencjalnych klientow.Ktorzy po takich wpisach nigdy sie do danej firmy nie wybiora.Te 1ooo osob ma tysiac znajomych z ktorymi rozmawia itd.....promieniscie.
Pozdrawiam
Masz racje tylko ze patrzac od strony firmy,a spojzmy na problem od strony klienta. Jezeli na forum zaglada 1000 - 1500 osob + te 1000 osob ma znajomych to ilu ludzi zaoszczedzilo czas i pieniadze ktore moglo by teoretycznie stracic? W dzisiajszych czasach o klienta trzeba dbac jezeli nie firma A to klient pojdzie do firmy B, tylko jak to w Polsce bywa klient jest klientem do momentu zaplacenia za towar / usluge a pozniej co sie dzieje - kogo to obchodzi, pieniadze zostaly w kasie.
Drodzy alfaholicy może ja załączę protokoły na dowód tego, że ja nie twierdzę, że usługa diagnostyki została źle wykonana, co nie zmienia faktu, że wybrałem się do warsztatu aby doprowadzili auto do tego aby miało poprawne spalanie i moc. Z hamowni i Cinka wyszło, że mam 90 koni a powinno być 110. I Cinek mi auto naprawił.
Proszę również aby ktoś kto się zna wyraził się na temat wyników tu znajdujących się.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...w-imag1569.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/atta...w-imag1570.jpg
a to wykres z hamowni
Załącznik 37052
A ja czytam między wierszami i dobrze , że Mario to sprostowanie zamieścił, bo już chyba wszyscy wiedzą gdzie warto jeździć a gdzie nie:).
Bede ta firme remotruck odradzal kazdemu za to co tu sie w tym temacie dzieje ,to jakies kpiny...tak sie klientow nie zdobywa ,popierdulka jakas...
a ja stałem się sławny, każdy będzie wiedział kto to Mario_es :)