Czujnik ciśnienia różnicowego DPF - błąd check engine
Przeglądałem całe forum i nie znalazłem informacji na temat czujnika ciśnienia różnicowego DPF. Byłem w ASO i na kompie wyszedł błąd P2455 - czujnik ciśnienia różnicowego.
Pojechałem tam gdzyż zapaliła mi się lampka "check engine".
Jest to prawdopodobnie usterka która pojawia się dość żadko ale ASO twierdzi, że to ten czujnik.
Czy miał ktoś z Was taki przypadek?
Czy może to być wina złej jakości paliwa?
Wiecie, może Koledzy gdzie można byłoby kupić taki czujnik poza ASO?
... może z robiórki?... a może od spejalistycznego zakładu, który specjalizuje się w DPF w naszych Bellach:)?
Numer tej części wg. katalogu, to 51855119
proszę o informację.
Z góry dziękuję
czujnik ciśnienia różnicowego
Witam.Odświeże temat.Miałem ten sam problem.Wymieniłem ten czujnik.Kontrolka zgasła i był spokój.Pojeżdziłem z miesiąc,zrobiłem z 800 km i błąd powrócił.Co z tym zrobić?
Mi dzisiaj zgasł.Ciekawe na jak długo?Zastanawiam sie czy nie zaczyna odzywać sie w sposób negatywny oczywiście -filtr cząstek stałych?A jesteś pewien,że to ten czujnik Ci padł? Podobno rzadko sie to zdarza.
Czujnik ciśnienia różnicowego błąd P2453 - pali się check :(
to mój pierwszy post więc na wstępie :
Witam Wszystkich :)
Od wiosny br mam Alfę 159, jakiś czas temu zapaliła mi się kontrolka check. Na diagnostyce wyszedł błąd P2453 - czujnik ciśnienia różnicowego. Z przeczytanych postów wnioskuję, iż może to być wina zarówno samego czujnika albo cos się dzieje z filtrem DPF. Na chwilę obecną wczoraj znowu błąd został skasowany, przy okazji sprawdziłem stopień zanieczyszczenia filtra - wyszło 47%, ostatnie wypalanie ok. 300 km temu przy temp ok 630 stopni. Wiem, że jeszcze muszę sprawdzić wężyk od czujnika - zrobię to w sobotę
Czy ktoś z szanownych forumowiczów rozwiązał owy problem, widzę że zbyt wielu aut on nie dotyczy.
---
Witaj,
Na przyszłość użyj opcji szukaj lub sprawdź w
czy nie ma już takiego tematu.