naprawa lamp (uchwyty odbłyśnika)
witam, nie wiedziałem gdzie podpiąć temat ... dlatego pisze tu
poszukuje osoby, która wykona dla mnie uchwyty odbłyśnika lam przednich, lecz nie z kruchego plastiku, tylko coś bardziej profesjonalnego w przystępnej cenie
dla niewtajemniczonych podaje linka
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...nich_lamp.html
kontakt mailowy artek1271@wp.pl
9 załącznik(i)
Moj sposob na mocowanie odbłysnika. Tanio, łatwo i szybko.
Załącznik 77813Załącznik 77812Załącznik 77811Załącznik 77814Załącznik 77815Załącznik 77816Załącznik 77817Załącznik 77818Załącznik 77819
Kupujemy 2 śróby 6mm długości najlepiej 5-6 cm, pret gwintowany 6mm długości co najmniej 50 cm, żeby było z czego odcinać (chyba że dostaniesz w sklepie śróbę gwintowaną na całej jej powierzchni długości od łebka do konca ok 13 cm. 2 nakretki 6mm szerokie i 2 normalne.
Rozbieramy lampe metodą piekarnikowa.
Usuwamy stare, połamane elementy mocowania odbłyśników.
Usuwamy pręt regulacyjny razem z mechanizmem zewnętrznym.
Szlifujemy (zaokrąglamy) łepki śrób do średnicy 10mm, mierzymy do mocowań na odbłyśniku.
Odkręcamy mocowania(te biełe fot 1) od odbłyśnika. W otwór po śrubie lejemy kroplę kleju szybkoschnącego i natychmiast przykręcamy element do odbłyśnika. Nie dokręcamy na ścisło żeby mógł sie obracać-umożliwi nam to później regulacje lampy.
Skręcamy śrubę z oszlifowanym łepkiem szeroką nakrędka z odcientym prętem. Ja skręciłem to na klej.
Gwintujemy otwór w obudowie lampy w miejscu gdzie wystawał zdemontowany pręt. Wydaje się ze podczas regulacji gwint się zerwie, ale u mnie pracuje to b.dobrze.
Składamy wszystko do kupy jak na zdjęciach i cieszymy się możliwością ustawienia świateł