Witam
mam pytanie czy jest jakaś aktualizacja do softu dla Connect Nav+ która udostępnia język polski dla komputera i obsługi....
Printable View
Witam
mam pytanie czy jest jakaś aktualizacja do softu dla Connect Nav+ która udostępnia język polski dla komputera i obsługi....
Niestety jak na razie nie ma, jest tylko aktualizacja 12.3 (niebieskie menu) pozwalająca na wczytywanie map NIT G2/RT3
no własnie tak myślałem , szkoda.... a z tą aktualizacją bo czytałem że można sobie bardziej zaszkodzić niż to warte.... jest gdzieś dostępna pełna informacja o tej aktualizacji i upgrade... co sie tak naprawde zmienia... a i coś wspomniałeś o czytaniu map NIT G2/RT3 o co chodzi ?
na temat firmware - http://www.forum.alfaholicy.org/159_...v_connect.html
na temat map i różnic - http://www.forum.alfaholicy.org/159_...nnect_nav.html
Dzięki tej aktualizacji Navi czyta mapy G2, czyli te najnowsze. Przed aktualizacją czyta tylko G1, a tych ostatnia edycja była chyba 2008-2009, poza tym nie zauważyłem żadnych istotnych zmian, poza samym interfejsem, czy lepszy... rzecz gustu. Jak będziesz potrzebował instrukcji wgrywania tego firmaware, to służę pomocą - wgrywanie jest banalnie proste, chociaż zanim to zrobiłem też miałem spore obawy, żeby czegoś nie uwalić ;)
Nie ma problemu, napiszę punkt po punkcie, chociaż naszej roli jest niewiele ;)
1. Włączyć radio (bez włączania zapłonu).
2. Ustawić ekran tak, żeby oprócz radia były dane (zużycie paliwa, dystans...).
3. Włożyć płytę i zaczekać aż na ekranie pokaże się "CD Error".
4. Wyłączyć radio i zaczekać około 2 minuty (dla pełnego zamknięcia systemu).
5. Włączyć radio, po ukazaniu się logo Alfy chwilę odczekać (około 5 sekund), a następnie wprowadzić kod - dolne przyciski 3-4-5-6 i zatwierdzić to prawym górnym skrajnym przyciskiem (przewijanie w prawo) - podwójne mrugnięcie podświetlenia przycisków potwierdza uznanie hasło... i na tym kończy się nasza rola, pojawi się ekran Flasher i po kolei będzie pokazywał co robi, każdą pozycje kończąc "OK". Po zakończeniu aktualizacji płyta się wysunie i już...
Przy okazji na YouTubie jest filmik, na którym jakiś "makaroniarz" to robi: http://www.youtube.com/watch?v=2rdtwCjQ6_4
a masz jakieś sprawdzone źródło skąd pobierałeś soft?
i jeszcze pytanko co do kodu... jak dobrze zrozumiałem to jest już kod 3-4-5-6 (przyciski)?
Nie pamiętam skąd dokładnie ściągałem, jak mi napiszesz emilka, to Ci prześlę, to ledwie niecałe 5 MB.
Te 3-4-5-6 to kolejne dolne przyciski, 9 to skrajny prawy górny.
poproszę dominikw@op.pl
Poszło... masz tam również plik z oznaczeniem klawiszy.
czy ma znaczenie z jaką prędkością wypala się płytkę a może jest jakaś określona ....
a i jeszcze jedno jak już kolega wyżej napisał :
czy hasło wprowadzane przyciskami 3456 jest równoznaczne hasłem 3456
cz naprzykład przycisk 3 trzeba wcisną np.2 RAZY , przycisk 4 jeden raz itd....
Bardzo bym prosił również ;) spike011@wp.pl (czy plik wypala się w obrazie ISO?)
ale mie świeżbią rączki.... choć nie ukrywam że czytając to wszystko troszeczkę sie martwie że zamiast poprawić to spie.... rdziele
Próbowałem dzisiaj to zrobić ale:
1.WYPALIŁEM PŁYTKĘ
2.WYKONAŁEM CZYNNOŚCI JAK W OPISIE POWYŻEJ
Włożyłem płytkę wyskoczył CD error wyłączyłem radio od czekałem dwie minuty włączyłem radio odczekałem ok 5 sec. wpisałem kod
radio migło dwa razy tak jakby przyjęło kod przynajmniej tak to rozumiem ale w radiu nie wyskoczyło okno instalacyjne tylko
z powrotem wyskoczyło CD error i nic się nie dzieje ..
Wieć chyba wygląda na to że mam albo źle wypaloną płytkę albo złe jakieś pliki...może jakieś rady .....
albo ktoś podeśle inne od siebie porównam czy się zgadzają maikel84@interia.pl
Czy plik firmware jest obrazem Iso ?
Spróbuj zamontować go w wirtualnym napędzie i dopiero wtedy zawartość nagraj na płytę z jak najmniejszą prędkością, nawet x1.
Chyba wysłałem do wszystkich zainteresowanych, jeśli jeszcze ktoś by potrzebował, piszcie - ten jest wypróbowany przeze mnie, a więc nie powinno być z nim problemów, obraz wypaliłem na CDR Sony (taką akurat miałem pod ręką) w programie Ashampoo Burning Studio 10.0.9 z prędkością 4x.
ja wypaliłem to w nero 8x bo mniejszej już nie było płytka jakaś noname bo też akurat taką miałem i wszystko poszło bez najmniejszego problemu...powodzenia reszcie.......
Tak Bogiem, a prawdą, to tam chyba nie za bardzo jest co schrzanić, pod warunkiem, że robi się to zgodnie z ustaloną procedurą - zdaję się, że te wszystkie informacje dotyczące firmowych nośników i prędkości nagrywania, to trochę takie "dmuchanie na zimne" :)
Poproszę również . Właśnie uwaliłem swoją navi. jacekr71@o2.pl
a co zrobiłeś?
Witam- Panowie można dostac też jakis link czas coś udoskonalić : daro1906@wp.pl
Z góry dziekuję.
to ja też poprosze jak można: k.l.e.j.e.k@interia.pl
A ja zapytam jak w tytule. Moze cos wiadomo na temat POLSKIEGO jezyka do connect nav ???
Bo gdzies slyszalem o jakims pliku, ale nie wiem nic wiecej.
Dzisiaj zrobiłem update connect nav+ do nowszej wersji wg instrukcji kol janio (wielkie dzięki).
Poszło gładko. Nic się nie zawiesiło itp. Udało się za pierwszym razem. Od razu zapodałem płytę z angielskim menu, bo bez niej nie ma możliwości zmiany języka na ang.
Jak kupiłem Alfę to w schowku leżała płyta, która jest podpisana j.polski do navi 159. Nie sprawdzałem jej. Poprzedni właściciel coś o niej wspominał, ale byłem bardziej zajęty samym samochodem niż takim szczegółem. Tak więc nie wiem co na niej jest i nie wiem jak zrobić z niej użytek.
Pozdrawiam.
- Rafał
Płyta jest oryginalna, czy podpisana markerem?
Nie zaszkodzi sprawdzić co na niej masz , może jakimś dziwnym trafem właśnie znalazłeś płytkę z polskim lektorem do navi (to jak znaleźć graala );)
A, mógłbyś mi to przesłać na e-milka?
janio@poczta.onet.eu
Alces1, jak wygląda sytuacja z tym plikiem?
J co z tym plikiem jest czy nie będzie coś z tego pozdrawiam
Próbowałem wgrać nowy soft. Z początku wszystko szło dobrze. Podczas aktualizacji wyskoczył błąd. Po wszystkim miałem tylko czarny ekran. Na szczęście nawigacja czytała wszystko dalej.(czytaj płytę z programem) Po wypaleniu nowej płytki z trudem udało się dokończyć proces.Teraz jest wszystko ok.
Ja pierdziu... Zupełnie o tym zapomniałem...
Postaram się dzisiaj coś w tej sprawie zrobić, aczkolwiek nie obiecuję niczego, bo nie mam zielonego pojęcia co to za plik jest na tej płycie...
Prześlę plik do kol. Janio, więc jeśli możesz podaj mi e-mail na prv.
Pozdrawiam.
- Rafał