Mam dziwny problem:eek: Na środkowym wyświetlaczu między zegarami miga mi godzina i nie mogę jej w zaden sposób ustawić:/ !!! Nie mogę wejść w menu. Mogę tylko ustawic podświetlenie zegarow i prędkość max:( Oczywiście próbuję ustawić gdy auto stoi.
Printable View
Mam dziwny problem:eek: Na środkowym wyświetlaczu między zegarami miga mi godzina i nie mogę jej w zaden sposób ustawić:/ !!! Nie mogę wejść w menu. Mogę tylko ustawic podświetlenie zegarow i prędkość max:( Oczywiście próbuję ustawić gdy auto stoi.
Zapłon włączony.
W godzinę można ingerować tylko przy wyłączonym silniku, więc wszystko powinno być ok.
Próbowałem przy wyłączonym silniku i też się nie udało jej zmienić:(
Spróbuj odłączyć klemę akumulatora, może pomoże.
Spróbuję z tą klemą,może pomoże.
pabloXXL z tego co obserwuje to caly czas masz jakies dziwne przypadki.tonny ja godzine wczoraj ustawialem bez uruchamiania silnika i nie bylo problemu.Piszecie czasami takie dziwne rzeczy ze rece opadaja
Gdyby u mnie dało rade ustawić to bym chyba nie pisal!!!!!!!!!! Nawet mechanik mi nie pomógł wiec jesli sam nie wiesz to nie pisz wiecej!!!!!!!!
jak bys nie zauwazyl to pisalem do tonnego a u Ciebie skoro sie nie da to sie nie da...ja nie wiem co to moze byc.Chyba trafiles na mine:-/
Menu "ubogie" włącza się przy jakiejś tam prędkości (większej od 10kmh?). Trochę to naciągane, ale może wydaje mu się, że jest w ruchu...
Próbowałem ustawić godzinę i przy wyłączonym zaplonie i przy włączonym . Tak sam przy odpalonym silniku jak i przy wyłączonym i...lipa!!!! Spróbuję na chwilę odłączyć akumulator może to pomoże ,choć wątpię:-/
pablo xxl czy wcześniej było normalnie? czy kupiłeś alfę z takim defektem?,
tak się zastanawiam jeśli taką kupiłeś, to czy ktoś przed sprzedażą nie wyciągnął fabrycznej radionawigacji (connect navi)??
tu info z instrukcji:
W obecności Systemu Radionawigacji możliwe jest ustawienie/regulacja jedynie funkcji „Prędkość dopuszczalna“, „Regulacja czułości czujnika zmierzchu“ (gdzie przewidziano) i „Ponowna aktywacja brzęczyka dla sygnalizacji S.B.R. (gdzie przewidziano). Inne funkcje wskazywane są na wyświetlaczu Systemu Radionawigacji, które można także regulować/ustawiać.
Więc zegar byłby ustawiany z menu nawigacji - i dlatego nie można go ustawić z menu na wyświetlaczu wielofunkcyjnym między zegarami.
Jak masz navi, to ustawiasz to w navi. Jak nie masz, to na zegarach.
To, czy tam kiedyś była navi nie ma znaczenia. Ja po wyjęciu swojej wszystko mogłem ustawić na zegarach. Po włożeniu, znów w navi.
Jesli nie masz ani navi, ani opcji na zegarach, to cos się spsuło...
A po wyjściu nawigacji nie trzeba czasem proxy robic?
Ja nie musiałem. Menu w zegarach samo się uaktywniło, nic nie migało, itp.
Mam navi i działa,nawet między zegarami wyświetla mi strzałki. A godzina między zegarami miga mi odkąd kupiłem auto i mam tylko "ubogie" menu:(
Czyli jeżeli masz nawigację to zegar ustawiasz w menu nawigacji (rozumiem że masz taką: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...v_connect.html )
No i po problemie:-) Faktycznie w wersji z navi zegar ustawia się w niej a ja DURNY myślałem,że dżwigienką menu przy kierownicy:-)
Powiedzcie, czy można ustawić radio (mam Bose z navi + tel) tak by nie włączało się za każdym razem przy uruchamianiu silnika? Wiem, że można ustawić tak by nie wyłączało się wraz z wyłączaniem zapłonu, ale czy da się by nie włączało się samo?
Pozdrawiam.
- Rafał
Nie.