Menu "ubogie" włącza się przy jakiejś tam prędkości (większej od 10kmh?). Trochę to naciągane, ale może wydaje mu się, że jest w ruchu...
Menu "ubogie" włącza się przy jakiejś tam prędkości (większej od 10kmh?). Trochę to naciągane, ale może wydaje mu się, że jest w ruchu...
"For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson
Próbowałem ustawić godzinę i przy wyłączonym zaplonie i przy włączonym . Tak sam przy odpalonym silniku jak i przy wyłączonym i...lipa!!!! Spróbuję na chwilę odłączyć akumulator może to pomoże ,choć wątpię:-/
pablo xxl czy wcześniej było normalnie? czy kupiłeś alfę z takim defektem?,
tak się zastanawiam jeśli taką kupiłeś, to czy ktoś przed sprzedażą nie wyciągnął fabrycznej radionawigacji (connect navi)??
tu info z instrukcji:
W obecności Systemu Radionawigacji możliwe jest ustawienie/regulacja jedynie funkcji „Prędkość dopuszczalna“, „Regulacja czułości czujnika zmierzchu“ (gdzie przewidziano) i „Ponowna aktywacja brzęczyka dla sygnalizacji S.B.R. (gdzie przewidziano). Inne funkcje wskazywane są na wyświetlaczu Systemu Radionawigacji, które można także regulować/ustawiać.
Więc zegar byłby ustawiany z menu nawigacji - i dlatego nie można go ustawić z menu na wyświetlaczu wielofunkcyjnym między zegarami.
Ostatnio edytowane przez alf-a147 ; 18-03-2012 o 18:47
A po wyjściu nawigacji nie trzeba czasem proxy robic?
Mam navi i działa,nawet między zegarami wyświetla mi strzałki. A godzina między zegarami miga mi odkąd kupiłem auto i mam tylko "ubogie" menu![]()
Czyli jeżeli masz nawigację to zegar ustawiasz w menu nawigacji (rozumiem że masz taką: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...v_connect.html )
No i po problemie:-) Faktycznie w wersji z navi zegar ustawia się w niej a ja DURNY myślałem,że dżwigienką menu przy kierownicy:-)