Witam.
Panowie mam problem, otóż turbina włącza się dopiero przy 2,5 tys. Na niskich obrotach do 2,5 tys nie ma w ogóle mocy. Gdy ruszam nawet gdy wciskam gaz w podłogę auto bardzo powoli nabiera obrotów i dopiero od 2,5 wyrywa do przodu.
Printable View
Witam.
Panowie mam problem, otóż turbina włącza się dopiero przy 2,5 tys. Na niskich obrotach do 2,5 tys nie ma w ogóle mocy. Gdy ruszam nawet gdy wciskam gaz w podłogę auto bardzo powoli nabiera obrotów i dopiero od 2,5 wyrywa do przodu.
Czujnik doładowania przeczyść jak nie pomoże wymień jest wkręcony z tyłu w kolektor ssący.
Jutro biorę się za czyszczenie i zdam relację czy pomogło.
ewentualnie jeszcze zawór vgt, przepływomierz albo dziura w dolocie.
kurcze, sprawdzenie pracy sztangi turbo nic nie kosztuje, nawet rak nie ubrudzisz...
kolejny raz to samo, juz sie pisac nie chce w temacie, ludzie uzywajcie szukajki, temat wałkowany setki razy!!!!!!!!!!!!!!!
Proszę bardzo, mój temat z tym samym problemem. Tam są chyba wszystkie możliwe propozycje gdzie szukać rozwiązania, u mnie ostatecznie uszkodzony okazał się EGR.
http://www.forum.alfaholicy.org/gt/7...e_turbina.html
Pozdr.
U mnie mułowato wstawało - u Cinka okazało się, że EGR do czyszczenia.
Witam.
Przeczyściłem dzisiaj czujnik doładowania i nic się nie zmieniło. Podłączyłem Alfę pod Multiecuscan i wyskoczyły 3 błędy:
-p0704
-p0235
-p1213
Egr a jak niee pomoze to przeplywomiez do kontroli
Logi 4 bieg od 1000 do 4000 rpm.
Załącznik 80703
zloguj jeszcze w ten sam sposób cisnienie paliwa, zadane i dostarczone
pzd.
Ciśnienie paliwa:
niby wszystko ok.
w takim razie musisz zlogowac wszystko razem a wiec tak, obroty, masa pow zadana i dostarczona, cis pow zadane i dostarczone, % zamkniecia egr, zawór owerboost, cis paliwa zadane dostaczone, %wychylenia potencjometru pedału przyspieszenia,
wszystko to musi byc zlogowane na raz, poszukaj lekkiej długiej górki, 4ty bieg i od 1500rpm do konca ile bedzie mozna, gdzies musi byc bład, nie ma siły aby wszystko było ok i auto nie jechalo,
pzd.
niestety mam multiecuscan 1.2 R1 wersje demo i mogę naraz włączyć tylko 4 parametry
dobra to zrób tak, wykonaj kilka przejazdów
1. przejazd; %pedalu gazu, otrzymane cis pow, otwarcie egr
2. przejazd;-rpm, %pedalu gazu, otrzymane cis pow, otrzymane cis paliwa
spróbujemy cos wymyslic,
a auto dymi??
nie zauważyłem żeby auto niepokojąco dymiło, wydaje mi się że z tym jest ok. Jutro jeśli warunki pozwolą zrobię te dwa przejazdy.
pozdrawiam
Niestety u mnie śniegi na drodze więc nie mogłem jechać do odcięcia ale pedał gazu wskazuje 99,9424% a EGR przez cały przejazd 1%. Załączam logi:
- 4 bieg gaz w podłogę:
Załącznik 80895
- normalna przejażdżka
Załącznik 80896
- normalna przejażdżka
Załącznik 80897
ciezko jednak cos z tego wywnioskowac, poczekaj az sniegi zejda w miedzyczasie poszukaj kogos kto zloguje wszystko na raz, w miedzyczasie zdemontuj zawór i cewke EGR, wyczysc dokladnie, wszystkie graty musza chodzic lekko i bez zaciec, sprawdz wezyki na zaworze overboost, sprawdz prace sztanki turbo.
pzd.
Na bank czujnik ciśnienia doładowania masz do wymiany jak nie chcesz kupować nowego to podepnij na chwile od kogoś sprawny czujnik i zobaczysz. Ja u siebie tez czyściłem i EGR i wymieniłem przepływke i lipa w końcu wymieniłem czujnik i pomoglo.
ok, po świętach biorę się za czyszczenie. Może mi ktoś tylko powiedzieć ile jest wężyków odchodzących z zaworu overboost i dokąd powinny być podpięte. Po zajrzeniu pod maskę widzę że poprzedni właściciel grzebał przy overbooscie bo jedna wtyczka od wężyka jest sklejona.
a jeśli to nie na czujnik ciśnienia doładowania to zwrócisz użytkownikowi Ozdo kasę z czujnik ?
staramy się tu pomóc bez zbędnych kosztów.
Ozdo zobacz jaki masz overboost. Jesli ten częsciowo metalowy to możesz go rozebraći sprawdzić jak ma sięgunm wewnątrz.
Niestety GT jest takim samochodem, że cieżko zauważyć czy kopci podczas jazdy.
Jest częściowo metalowy.
To rozbiez go. Jeśli gumą wewnątrz jest ok to wystarczy go wyczyścić.
jak cos jest w nim klejone to proponuje go wymienic, nie warto go rozbierac
na jednym z przyłaczy przy zaworze jest na napisane vac, tam ma byc podpiety wezyk od aku vacum, drugi koniec do gruszki turbo
pzd.
Chyba raczej rozmawiacie o zaworze overboost, a nie oczujniku cisnienia doładowania.... W podwieszonym temacie MCSF znajdziecie potrzebne informacje. Jak nie masz dziury w dolocie to problem dotyczy sterowania zmienna geometria turbiny
Witam. Zawór EGR wyczyszczony, poprawy brak. Jutro biorę się za czyszczenie overboost'a.
wyczyściłem również przepustnice i wejście do kolektora, znacząca poprawa. Turbina zaczęła się szybciej włączać ok 2100 obrotów. W poniedziałek rozbiorę overboost, przeczyszczę i nasmaruję.
Pozdrawiam
zawór overboost wymieniony na nowy. Silnik zamula bez zmian ;/. Już mi się kończą pomysły. Pojawiły się świst przy sciąganiu nogi z gazu i zmiany biegu i auto zaczęło kopcić na czarno przy "przygazowywaniu".
Kiedyś też miałem podobny problem i w moim przypadku okazało się, że trzeba było przeczyścić kierownice na turbinie (koszt 500zł)
Nie mylić z regeneracja turbiną (turbo było zdrowe), tylko zmienna geometria się przywieszała przez kierownice.
Autko przed czyszczeniem miało kopa przy 2400, teraz ma przy 1800-1900
napewno dobrze podłączyłeś przewody pociśnieniowe?
Witam.
Dzisiaj auto zostało obejrzane przez mechaników. Prawdopodobnie rura idąca od turbosprężarki do IC jest dziurawa.Również zauważyli, że ta złączka elastyczna("siatka") od rury wydechowej jest do wymiany. Przewody podciśnieniowe też do wymiany. Praca sztangi turbo podobno w porządku. W poniedziałek oddaje auto do naprawy.
Napisałem, że duża poprawa ,bo było przez chwilę trochę lepiej ale mulenie powróciło.
Mam nadzieję, że to będzie to. Oczywiście napiszę czy pomogło. :) Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Jak kopci to raczej dziura w dolocie, a odpinałeś przepływomierz?
Witam, mianowicie mój problem wygląda tak: autko spoko jeździło, kręciło się od samego dołu czyli no nie cyganiąc od jakies 1500 obr. ale błąd wyłapywał komputer, numer błędu podawał zawór EGR, nie pamiętam dokładnie treści ale na pewno to było to. Zanim kupiłem autko ktoś czyścił EGR bo właśnie było bardzo mułowate, ale stwierdizli ze ten EGR musi się wypalić po czyszczeniu, komputer błąd łapał,niby nie łapał, ale w końcu sie zaświecił i świecił cały czas, zaraz po odpaleniu auta. Ale autko ciągło od samego dołu. no i autko jeździlo dobrze się kręciło ale błąd świecił. Dziś pojechalem do mojego mechanika- fachowca. Wyczyścił EGR tak jak się należy, wręcz wyśmial tego kto go czyścił "NIBY" poprzednio,wstawił blaszkę zaślepiającą, lekko przerobioną i zmodyfikowa. Błędu nie skasowaliśmy bo brakło niestety czasu. Ale właśnie tu zaczyna się ALE. Bo po wyczyszczeniu założeniu odpalam jade kawałek i dziura.. autko nie kręci się tak jak przedtem od sameego dołu, przedtem błąd się świcił ale od niskich obrotów aż wbijało w fotel a teraz tego niestety nie ma.. jakies ponad 2 no 2.5 tyś obrotów dopiero czuć ten zryw..a tak to moge cisnąć w podłoge i cisza..
Co na to powiedzie panowie i co poradzicie ? Prosze o porady i odpowiedzi, jestem posiadaczem AR od nie dawna i od samego początku jakieś problemy no... :|
jezeli autko nie kopci to do sprawdzenia sztanga na turbinie czy chodzi luzno , zawór VGT - overboost , posprawdzaj węzyki co idą od niego do turba i do vacum pompy , jezeli kopci to dziurawa rura turbo - intercooler . przedewszystkim zrób logi prace Vgt i cisnienie doładowanie mierzone i docelowe :D
Mieszkam niedaleko , jakbyśchciał mozemy zerknąć i zaradzić :)
A nie jest tak, że po zaślepieniu EGR trzeba go wyłączyć w komputerze?
No z tego co wiem to nie kopci autko, co do posprawdzania tego to tak szczerze nie bardzo jestem tak w temacie :| można się umówić w któryś dzień,tylko po weekendzie, do Kęt nie daleko :D
Kurde ale czemu jak przedtem świeciło autko chodziło zajebiście, a po wyczyszczeniu i częściowemu zaślepieniu nagle się tak stało. Jak pisałem wyżej gość go czyścił "poprzednio" to podpinal komputer podczas jazdy i jak jechał to było ok autko szło, zaświecił się błąd zaś spadek mocy, wyłączył błąd komputerem podczas jazdy i zaś normalnie. Potem błąd się zaświecał ale utko śmigało normalnie. Przyjechaliśmy na miiejsce błąd nie świecił. trochę "wypalił" EGR bo powiedizał że podobno tak trzeba. Zajechałem do domu. Kontrolka o błędzie nie świeciła, na 2 dzienń zaświeciła się i już była cały czas. Kasowalismy na kompie chwila było spokój ale potem znów się zaświeciła i była, ALE autko śmigało i ciągło od samego dołu.
A tu po pożądnym wyczyszczeniu znowu nie idzie tak jak powinno ehh.. ;/
- - - Updated - - -
Właśnie nie wiem, dziś podjde tam do tego mechanika tu mojego i ma mi podpiąć i popatrzyć pokasować.
To właśnie mnie dziwi że autko śmigało a nagle po tej operacji przestało co powinno chyba bardizej mu pomódz niz zaszkodzić :|