Logi 4 bieg od 1000 do 4000 rpm.
wykres 2.zip
Logi 4 bieg od 1000 do 4000 rpm.
wykres 2.zip
zloguj jeszcze w ten sam sposób cisnienie paliwa, zadane i dostarczone
pzd.
Ciśnienie paliwa:
niby wszystko ok.
w takim razie musisz zlogowac wszystko razem a wiec tak, obroty, masa pow zadana i dostarczona, cis pow zadane i dostarczone, % zamkniecia egr, zawór owerboost, cis paliwa zadane dostaczone, %wychylenia potencjometru pedału przyspieszenia,
wszystko to musi byc zlogowane na raz, poszukaj lekkiej długiej górki, 4ty bieg i od 1500rpm do konca ile bedzie mozna, gdzies musi byc bład, nie ma siły aby wszystko było ok i auto nie jechalo,
pzd.
niestety mam multiecuscan 1.2 R1 wersje demo i mogę naraz włączyć tylko 4 parametry
dobra to zrób tak, wykonaj kilka przejazdów
1. przejazd; %pedalu gazu, otrzymane cis pow, otwarcie egr
2. przejazd;-rpm, %pedalu gazu, otrzymane cis pow, otrzymane cis paliwa
spróbujemy cos wymyslic,
a auto dymi??
nie zauważyłem żeby auto niepokojąco dymiło, wydaje mi się że z tym jest ok. Jutro jeśli warunki pozwolą zrobię te dwa przejazdy.
pozdrawiam
ciezko jednak cos z tego wywnioskowac, poczekaj az sniegi zejda w miedzyczasie poszukaj kogos kto zloguje wszystko na raz, w miedzyczasie zdemontuj zawór i cewke EGR, wyczysc dokladnie, wszystkie graty musza chodzic lekko i bez zaciec, sprawdz wezyki na zaworze overboost, sprawdz prace sztanki turbo.
pzd.
Ostatnio edytowane przez george11 ; 25-12-2012 o 09:13
Na bank czujnik ciśnienia doładowania masz do wymiany jak nie chcesz kupować nowego to podepnij na chwile od kogoś sprawny czujnik i zobaczysz. Ja u siebie tez czyściłem i EGR i wymieniłem przepływke i lipa w końcu wymieniłem czujnik i pomoglo.
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html