pomocy!rozrusznik 1.9 jtdm
Witam,dzisiaj przejechałem kawałek, zgasiłem auto, po czym siadam, chce palić - a tu echo! pierwsza diagnoza akumulator- próby wymiany (2 szt) dalej to samo, a mianowicie ,kontrolki się świecą naciskam przycisk start a spod maski słychać tylko cyknięcie, kontrolki nie przygasają, próbowałem poruszać na biegu - morze się zawiesił?nic nie pomogło dalej tylko cyknięcie wygląda tak jakby automat (bendix) zadziałał , ale nie podawał prądu na rozrusznik.Chciałbym wiedzieć przed wyciągnięciem rozrusznika , czy morze to być wina jakiegoś bezpiecznika lub przekaźnika?lub innej dziwnej blokady , i gdzie dokładnie znajduje się rozrusznik w 1.9 jtdm ?
- - - Updated - - -
to przynajmniej powiedzcie czy jest ciężko go wyciągnąć
odpalanie problem (rozrusznik, akumulator)
Witam mam do was takie pytanie dlaczego moja alfa ciezko pali gdy postoi na sloncu tak miedzy tem 15 a 20 stopni problem nie wystepuje gdy aamochod rozgrzany lub po nocnym postoju tylko wtedy gdy ostygnie silnik to troche dziwne sprawdzilem wszystko po podpieciu kompa i jest ok takze moze wy mi cos podpowiecie. Musze czasami krecic trzy razy i to wyglada tak jakby silnik lapal i gasl
Przy starcie zimnego silnika słychać jest i czuć uderzeniemechanicy się poddali !!!!!
alfa romeo 159 1.9 JTDm 150km witam wszystkich mam mały problem z moim autkiem a mechanicy rozkładają ręce mianowicie. Przy starcie zimnego silnika słychać jest i czuć uderzenie dość mocne. Po starcie silnik pracuje nie równo plewi tak jak by go cos trzymało. Wymieniłem dwumas komplet wtryski oddałem do sprawdzenia są dobre komputer tez nic nie pokazuje. Poduszki pod silnikiem są dobre. Jeśli ktoś może pomóc piszcie bartekpelka1986@o2.pl a zapomniałem jak auto złapie temperaturę to wszystkie objawy znikają pali pięknie i pracuje super.