i see...
Ciekawe jak sie spisze ta maszynka. Axel jak zrobisz czyszczenie daj znak![]()
i see...
Ciekawe jak sie spisze ta maszynka. Axel jak zrobisz czyszczenie daj znak![]()
pierwsze wartosci są podane z jazdy samochodem od temperatury 32 do 85 stopni na odcinku 15 km w miescie
drugie wartosci sa podane przy pracy silnika na biegu jałowym przy temperaturze 80 stopni
---------- Post added at 17:06 ---------- Previous post was at 11:41 ----------
dziś przy -8 o 16 auto odpaliło z dotyku nie wiem co jest grane i czemu przy -13 pali za 7 razem ?
przy wtryskach nic na razie nie robiłem w piątek jadę na kolejny pomiar tym razem innym sprzętem niż mój (FES)
http://www.liqui-moly.pl/IT/listawarsztatów.pdf
Kiedyś widziałem jak tego typu maszynka została podłączona do silnika z kompletnie zajechanymi wtryskami. Po czyszczeniu było słychać różnicę w pracy silnika, ale nie uchroniło to przed wymianą uszkodzonych już wtrysków.
Pod tym ja bym nie przesadzal, ze są zle. Paliwo tez moze miec znaczenie dla tych katow.
Jak parafina choc troche sie wytracila to mogą głupiec i dlatego przy -8 jest OK, a przy -13 juz nie.
czy wzwiązku z tym uważasz że te parametry wtrysków są ok:?
podczas jazdy: zakres temperatury to 32-85
1: -1,82/0,63 min/max
2: -2,63/1,61
3: -0,71/1,48
4: -1,03/2,14
podczas postoju: zakres temperatury to 80-82
1: -1,80/0,03 min/max
2: -0,11/1,79
3: -0,79/1,12
4: -0,84/0,89
paliwo sprawdzałem i za każdym razem było i jest klarowne.
moim zdaniem oraz po lekturze niniejszego tematu to chyba wtryski nie pracują ok? a ty jak uważasz?
z góry dzięki za odpowiedź
pomiary robiłem FES-em w piątek podłącze inny sprzęt - w warsztacie w którym robiłem stilo jak wtryski mi w nim padły
Jakby byla taka pogoda jak na zdjeciu tez bym zrobil![]()
dzisiaj przy -12,5 odpaliła bez problemu tak jak by wczesniej nie bylo problemu - jutro jade na korekty wtrysków zobaczymy co inny sprzet pokaze.