No to widoczne urok taki
Lub inaczej TTTM (ten typ tak ma)![]()
No to widoczne urok taki
Lub inaczej TTTM (ten typ tak ma)![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Czyli kabelek od VIAKENA (o taki: http://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm3...scan-2013.html) nie podoła nadaniu nowego kodu wtryskiwacza? Upewniam się bo niedługo przede mną taka operacja. Program - czyli MES - może rozumiem pozostać taki sam? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję![]()
Mam podobnie, tlyko że u mnie na jałowym jest syf i korekta na 4 cylindrze wariuje a pozostałe ją korygują a pod obciążeniem jest wszystko ok i są dobra na każdym wtrysku. Wymieniłem sobie wszystkie końcówki, auto tak samo jak u ciebie nie straciło mocy i pieknie pali, więc też olałem temat... Też mam najwieksza właśnie na 4 wtrysku... EGR wylaczylem, dpf off.
Wesela, przyjęcia, bankiety, zabawy taneczne - oprawa muzyczna lubuskie, dolnośląskie - www.bluebinders.pl // www.facebook.com/bluebinders/
Pamiętajcie, że korekty dawek nie świadczą tylko i wyłącznie o problemie z samymi wtryskami - jest to narzędzie ECU do sterowania pracą silnika. Rozbujane korekty mogą więc być tylko skutkiem, a przyczyna całkiem gdzie indziej. Tak tylko przypominam dla porządku![]()
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
To tez wyraźnie napisałem co zostało zrobione aby eliminować inne najpopularniejsze po wtryskach czynniki, końcówkę wymieniłem na samym końcu i po braku jakiejkolwiek reakcji korekt dałem sobie spokój. ;] Jutro jeszcze z ciekawości sprawdzę ciśnienie raila ale jakoś nie spodziewam się abym odkrył coś niesamowitego. Tęsknie za EDC15 i brakiem podglądu korekt... powiedzenie im mniej wiesz tym lepiej śpisz idealnie się sprawdza w motoryzacji![]()
Panowie, planuje zabrać się za wymianę końcówki wtryskiwacza. Ktoś się orientuje na jaki moment dokręcić łapy wtryskiwacza w 2.0jtdm?
Panowie,
gdzie dostanę końcówkę wtrysku do 1.9 jtdm 16v?
Google znajduje mi tylko w cenach wtrysku...