Bedzie działać oile iglica ok. Jaka siła dokręcać??? Ja dokrecalem bez dymanca z wyczuciem
Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka
Bedzie działać oile iglica ok. Jaka siła dokręcać??? Ja dokrecalem bez dymanca z wyczuciem
Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka
Ja bym zaznaczył markerem przed odkręceniem. Nie wiem gdzie wyczytać moment dokręcenia szczerze.
Zadziałać to zadziała.
U mnie akurat wymiana nie pomogła, choć wymieniałem tylko w jednym (korekta się nie zmieniła). Może pozostałe 3 były do niczego...
U Ciebie może jak wymienisz 4, to będzie git.
Daj znać w każdym bądź razie, bo sam jestem ciekaw.
Przekładałem go do innego cylindra. Korekta wędruje wraz z nim.
ja nie przekladalem ale juz cos zauwazyłem....jak był zimny to na 1 miałem 2,9 na drugim -1,1 na trzecim -1 a czwartym 0,7 po dodaniu obrotow to na 1 miałem 1,8 na drugim -0,11 na trzecim -0,82 a czwartym -0,8 po rozgrzaniu poszło w drugą stronę na 1 miałem -0,30 na drugim -1,97 na trzecim 0,87 a czwartym 1,4 po dodaniu obrotow na 1 miałem -0,09 na drugim -0,72 na trzecim -0,77 a czwartym 1,6
uznałem że wymieniam wszystkie problem nie był z rozruchem jak było zimno poniżej 0 paliła od strzała jak zagrzana także z mocą też nie...ale zapaliłem zimny silnik poczodziła z 5 min zgasiłem i po 5 minutach kreciłem z 4 razy a jak złapała to dym z rury i jakby paliwem śmierdziało zapalala tak zawsze ale bez dymu. korekty byly podnoszene przy chipie u cinka rozrzad tez sprawdzałem egr tez taki sam problem był jak na dworze było w granicach 22 stopni i zapalalem po calej nocy lub za 3 dni tak jak tu https://www.youtube.com/watch?v=PChaI1UuH6w
ps a na 4 cylindrze zauwazylem ze byly 3 otworki zatkane w koncowce
Ostatnio edytowane przez hubert.janowski ; 23-11-2018 o 13:46
U tego na filmiku słuchać też synchronizatory charczące w skrzynii na chlodzie po pierwszym rozruchu. Skąd ja to wszystko znam.
Ostatnio edytowane przez jarecki82 ; 23-11-2018 o 21:53
Zrobione i odpalone odpalila...chodzi ciszej zdecydowanie ale odpala tak samo tylko bez dymu zobaczymy moze musi sie dotrzec korekt nie sprawdzalem sprawdze we wtorek
Sprawdzilem wtryski przed i po wymianie koncowek. Nie domagala jedna koncowka...dostalem info zebym wymienil te jedna jezeli chce w swoim zakresie...wymienilem wszystkie sprawdzili i jest ok...zalozylem ale powiedzieli ze parametry pracy silnika moga spowodowac ze bedzie trzeba je skalibrowac ale zebym troche pojezdzil i zobaczy sie w kazdym badz razie napewno nie zaszkodzilem...a i tak na marginesie dla potomnych zazwyczaj wymieniaja koncowke i po wymyciu i zlozeniu nie wymaga regulacji chyba ze uszkodzony mechanicznie