Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Korekta na 5-tym jest na plus i
oscyluje okolo 5.0 jedynie gdy podniose obroty do 2000 tys spada do +3.5
Ogolnie jestem z Podkarpacia ale w tej chwili mieszkam w Wielkiej Brytanii.Nie mam logow bo auto jest na warsztacie ale mysle odebrac auto juz dzis bo mechanik rozlozyl rece I juz nic wiecej nie moze zrobic
Ostatnio edytowane przez grego07 ; 27-07-2013 o 11:00
Aby wykluczyc wtryski sprawdzalem w dwuch różnych servisach boscha I obydwa servisy potwierdzily ze wtryski sa ok !
To jak go odbierzesz, to pochwal się logami i zobaczymy co tam jest w nich ciekawego.
Ale jak auto jest u mechanika, to niech mechanik zamieni wtryski z 5-tego i 4-tego cylindra i zobaczy, czy korekta pójdzie za wtryskiem. Tylko niech przekoduje wtryski w ECU.
Jak pójdzie za wtryskiem - to szukamy problemu z układem wtryskowym. Jak nie - szukamy problemu w silniku (cylinder, zawory, głowica itp.)
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 27-07-2013 o 11:29
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Juz zamienial miejscami wtryski i na moje niestety korekta zostala ns 5-tym cylindzrze, glowica byla juz zdejmowana i sprawdzana, kompresia na wszystkich cylindrach taka sama
grego07 a w jakim stanie masz dwumasę? "Wybita" dwumasa też ma wpływ na pracę silnika. Czyli kompresja jest ok? Na każdym cylindrze równo? 28 bar lub więcej?
Układ dolotowy powietrza rozumiem sprawdzony?
Czujniki wszystkie ok? Często są problemy z czujnikem doładowania w kolektorze. U mnie jak miałem uszkodzony to własnie szarpał.
hmm sprawdź jeszcze wtyczki wtrysków, kable.
Ostatnio edytowane przez slim ; 27-07-2013 o 17:01
panowie znalazlem rozwiazanie problemu(mam taka nadzieje)
po odebraniu auta od mechanika, wpadlem na pomysl .
Wpadlem na pomysl sprawdzenia podkladek, czy czasem przez przypadek i czesciowa glupote meczanika nie dali podwujnej podkladki pod wtrysk na tym piatym cylindrze .po wyjeciu wtrysku okazalo sie ze zeczywiscie moj pseldo mechanik dal dwie podkladki ,jedna byla w bloku a druga na wtrysku .po usunieciu jednej i ponownym skreceniu wszystko wrocilo do normy i auto zowu ozyło.cale szczescie ze cos mnie tknelo z tymi podkladkami .dziekuje wszytkim za rady i porady hura auto dziala i mam nadzieje ze tak zostanie .pozdrawiam wszystkich
Kuźwa co to za mechanik !! Rany boskie komu ty oddajesz samochód ?! Wtryski zamieniał i nie widział ? Nie czyścił miejsca pod podkładkę przy zmianie ?! Przecież to słychać, że pod wtryskiem przepuszcza. Czy jest na tyle #$% że robił to z premedytacją ?
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 27-07-2013 o 18:35