W weekend sprawdzę lepiej kolor, strzykawa to dobry pomysł - wcześniej próbowałem zamoczyć w płynie biały papier, ale w ten sposób nie ustaliłem koloru. Nabiorę płyn w strzykawkę, zrobię fotę na białym tle i będziemy dalej zgadywać jaki to kolorMoja AR to wersja poliftowa, ale nie wiem czy poprzedni właściciel nie kombinował z płynami więc w zasadzie wszystko możliwe.
W mojej Alfie - również 2008r. - miałem płyn czerwony. Tak więc lepiej sprawdzić dokładnie.
te płyny można mieszać, nic się nie stanie... zielony ma tylko niższą lepkość, producent zaleca wyczyszczenie układu bo jego zmieszanie z czerwonym spowoduje utratę jego właściwości i wymiana może nie odnieść oczekiwanego efektu w postaci braku wycia pompy na zimnym
Witam. Panowie u mnie w 159 z początku 2010r 1.9 JTDm 8v ostatnio zaczeła hałasować pompa wspomagania. Dźwięk to jakby dziwny szum. Przelałem cały układ 2 razy i zalałem nowy czerwony. Poprzedni był w kolorze coli. Z tego co wyczytałem to zbiorniczek mam już po poprawkach. Płyn nigdzie nie ucieka i się nie pieni. Co to może być? Pompa?
witam wszystkich jestem szczesliwym posiadaczem ar 159 sw z 2006 1.9 jtdm od jakis 2 tygodni od kilku dni walcze z zapowietrzajacym sie sprzeglem i hamulem ktory podczas jazdy zaczyna mi blokowac wszystkie kola po wcisnieciu pedalu do konca problem znika jak narazie szukalem wycieku wspanialego eliksiru o nazwie dot 4 i znalazlem na jakiej rurce plastikowe cos obok serwa cale opocone ale co to jak sie nazywa nie mam pojecia i moj mechanik twierdzi ze widzi to pierwszy raz w zyciuprosze o pomoc i ewentalnie podanie nazwy tego ustrojstwa nawet sms-em 692582876
Czy ktoś mi powie czy mój zbiorniczek jest ten dobry czy wersja pierwsza w której wypadało sitko? . Jest delikatnie upocony daje zdjęcie
[spoiler]
[/spoiler]
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Zbiorniczek masz z marca 2006 roku, więc "przedzmianowy", ten w którym wypadało sitko.
8 miesiąc 2006 rok, wydaje mi sie ze przed zmianami dopiero