Ja mialem regenerowany magiel, a firma ktora to robila ponoc bardzo odradzala zielony plyn. Ja jednak mimo wszystko stosuje sie do zalecen ASO i wlalem wlasnie zielony. Wazne zeby dokladnie przeplukac instalacje, bo mieszanie dwoch rodzajow plynow moze spowodowac zwarzenie lub inne nieprzyjemne zjawiska.
Niestety nie pamietam ile tego tam wchodzi :/
Jesli chodzi o dokladne parametry plynu i jego ilosc- zadzwon do ASO oni Ci powiedza![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Witam mam jeszcze takie pytanie. Jestem na etapie zakupu zbiorniczka. Dzis jeden mechanik powiedzial mi, ze wcale nie musze go wymieniac tylko wyrzucic z niego sitko i podobno to pomaga. Ma ktos jakies doswidczenie?
Doświadczenie na forum jest takie, że nikt nie żaluje 110zł na zbiorniczek...a to dlatego, że jak Ci kiedys jakimś cudem wpadnie coś do układu to się zatrzyma na sitku i nie rozwali maglownicy.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Witam.Ja,po rozkręceniu zbiorniczka zauważyłem,że oberwało się w nim sitko.Wymieniłem zbiornik na nowy i bella śmiga jak nowa.Każdy mechanik wam powie żeby wymienić pompę -bo tak im najłatwiej.
panowie w mojej alfie po postoju auta jakieś 2 miesiące bez użytkowania zaczęło głośno chodzić wspomaganie i ciężej kręci się kierownicą czy to może być wina zbiornika czy maglownica siadła ? jest lekki wyciek z niej.
bulgotać ma zaraz po odpaleniu czy po jakimś czasie ?