dzięki za temat. niestety wymienilem pompe wspomagania nadaremnie . po zmianie zbiorniczka, wszystko śmiga![]()
dzięki za temat. niestety wymienilem pompe wspomagania nadaremnie . po zmianie zbiorniczka, wszystko śmiga![]()
to dlaczego najpierw nie wymieniles zbiorniczka ktory jest o wiele tanszy??
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Bo mu mechanik pewnie powiedział "panie, słuchaj tych na forum to będziesz zimą w klapkach chodził"... no i wynik jaki jest każdy widzi (a już na pewno SuchaR). No ale każdy niech robi co uważa
Można tylko jeszcze raz napisać- zaczynać od wymiany zbiorniczka na poliftowy! Nie, nie z allegro, ale z ASO- około 110-120zł.
Pozdro![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
no tak bywa niestety czasemw sumie po samej zmianie pompy inaczej zaczęło chodzić. wiec mysle, ze problem byl w obydwu cześciach. ale mechanik nie wierzył z tym zbiorniczkiem
powiedział, że w alfach wszystko jest możliwe
zalewał ktoś może odpowiednikiem tutela gi/e , jeśli tak to jakim , czy jest niebezpieczeństwo zastosowania zamiennika?
z tego co wiem to nie.Musi to byc DEXTRON III o ile dobrze pamietam ale ja wolalem dolac ori tuteli
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Jak mobila atf 320 wlejecie to pewnie też nic się nie stanie, pn spełnia wymogi dex III. Ją na takim jeżdżę i bez problemów, ale w 159 to niektórzy i tak cyrk mają przez te zbiorniczki itp![]()
Panowie u mnie zbiorniczek wymieniony na niby po zmianowy z 2014 roku,płyn wspomagania świeży czerwony,a gumowanie występuje nadal;( i mam wrażenie że ciężko kręci się kierownicą,szerokość opony 225.Powiem nawet że na starym zbiorniczku z 2008 roku gumowało mniej,Co mam jeszcze sprawdzić może pompa wspomagania pada?jak sprawdzić sitko w tym zbiorniczku? Ubytków płynu nie zauważyłem.
czy pompa może wyć od zbyt wysokiego poziomu płynu?