no tak, ale czy nie lepiej rozejrzeć się za czymś pośrednim, w ogóle na co zwrócić uwagę?
no tak, ale czy nie lepiej rozejrzeć się za czymś pośrednim, w ogóle na co zwrócić uwagę?
Jakim pośrednim? Chodzi o przebieg? Tak samo może być przekłamany ten 200 000, 80 000 jak i "pośredni"zasadnicza sprawa to jedziesz oglądać auto i zaczynasz od wizyty w stacji diagnostycznej. Sprawdzasz zawiechę (jeden z najdroższych elementów jak przyjdzie robić całość), amorki, hamulce, wydech, czy nie ma wycieków, później analiza spalin. Jak to wszystko przejdzie pozytywnie to już jest super. Do pełni szczęścia tylko podłączyć pod komputer i sprawdzić czy się nie "pałętają" jakieś błędy. Ot cała filozofia. Jeżeli nie szukasz totalnego ideału to wystarczy sprawdzenie na stacji diagnostycznej. Jeżeli jednak szukasz to tylko z aktualnie prowadzoną książką serwisową i sprawdzanie historii w ASO.
alfa romeo nie prowadzi historii serwisowej , co innego bmw czy mercedes
tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/samo..._v_175_km.html forumowicz wystawia swoją Alfę, można się do czegoś przyczepić??
Zgadzam się. Zdrowo jest zakładać przebieg w dieslu 30kkm rocznie co przy 6-latku daje prawie 200 tyś przebiegu. Moim zdaniem tylko jakiś przypadek może sprawić że auto będzie miało poniżej 150 tyś. Osobiście nie bałbym się dużego przebiegu jeżeli jesteśmy w stanie potwierdzić jego autentyczność i auto jest zadbane.
Jeżeli auto pomyślnie przejdzie diagnostykę mechaniczną i komputerową to spokojnie można brać. Ja przy kupnie nigdy nie patrzę na przebieg tylko faktyczny stan techniczny auta.
i tu sie chłopaki mylicie, napisałem maila do serwisu Fiata w Wałbrzychu
i dostałem taką oto odpowiedź:Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość u was sprawdzenia auta marki Alfa Romeo 166, 3 generacji z silnikiem 2,4 jtd 20V rocznik 2004, zwłaszcza podpięcie do komputera oraz sprawdzenia zgodności wpisów w książce serwisowej.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
czyli jakaś szansa jestWitam,
W kwestii podłączenia pod komputer nie ma najmniejszych problemów, natomiast weyfikacja serwisowania jest uzależniona od dostępności danych archiwalnych w systemie, które nie zawsze są widoczne. Proszę o nr VIN pojazdu w celu sprawdzenia informacji w systemie.
![]()
Jak pisałem. Baza zapchana, więc jak się auto zmieściło to będzie
A poważnie to nie wiem, czy Alfa prowadzi, czy nie. Ta marka jest do bani jako firma.
Po co tak kombinować. Sprawdzasz książkę serwisową a potem obdzwaniasz serwis (y). Naprawde nie ma sensu aż szukać 100% wyciągu z ASO.