witam wystarczy zerknąć jak klocki mają czym hamować to po co je ruszać szkoda kasy co do rozrządu to zależy jak jest świeży i są papiery na wymianę a na pasku widać napisy to też szkoda kasy po prostu trzeba przejrzeć beleja kupiłem w marcu popatrzyłem i do wymiany był tylko wydech i wariator ale to było widać i słychać przy kupnie
To widzę że dbasz kolego o swoje bezpieczeństwo.
Ja po zakupie wymieniłem na swój zestaw hamulców wraz z przewodami, przewody nie były specjalnie przegnite, ale muszę mieć czym hamować, i przynajmniej mam pewność , że kiedy wcisnę pedał, nie dostanę zawału, bo o kur** nie ma hamulców
Sprawdzić, i najlepiej wymienić, a jak auto było mało jeżdżone, to obawiam się o stan tarcz, a jak już się wymieni tarcze to i klocki nowe trzeba![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
O to jak dbam nie musisz się obawiać, jeśli auto hamuje w porządku to po co miałbym zmieniać cały układ hamulcowy?![]()
a moze w końcu zostaniemy uraczeni jakimiś zdjeciami samochodu??, bo tyle sie o nim mówi a nikt nie wie jak to wogole wyglada![]()
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Ja wymieniłem tarcze przednie, uszczelki w cylinderkach i końcówki przewodów hamulcowych a auto miało 80 tyś. To że hamuje to za mało! Te elementy, które wymieniłem należy wymienić. Do tego pełny rozrząd z wariatorem, uszczelkę pod miską, oraz płyny. Musisz pamiętać że Alfa to auto specjalnej troski. Co chwila coś wyskoczy, jakiś drobiazg. U mnie urwała się klamka, wymiana świec, falują obroty, padła pompa wspomagania itp. Ale blacharka OK ani kropki rdzy a auto jest z 99 r. Nie odradzam zakupu, ale musisz się przygotować na wiele.
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
A cha, jeszcze mechanior zasygnalizował mi że należy wymienić przewody zapłonowe i cewkę.
Hmm, a skąd to przekonanie?
Cofam pytanie
To też Wam ten "mechanior" powiedział?
Te "mechaniory", to bardzo kreatywne typy, kiedyś słyszałem, jak jeden taki tłumaczył klientowi, że trzeba w jego samochodzie "wymienić kompresję w silniku"![]()
Ostatnio edytowane przez janio ; 27-10-2012 o 17:56