Witam, mam problem z drzwiami pasażera otóż nie dają się otworzyć ani od środka ani od zewnątrz. Czy da się je jakoś otworzyć bez wizyty w warsztacie czy można zdjąć jakoś boczek jak są zamknięte? Proszę o pomoc
Witam, mam problem z drzwiami pasażera otóż nie dają się otworzyć ani od środka ani od zewnątrz. Czy da się je jakoś otworzyć bez wizyty w warsztacie czy można zdjąć jakoś boczek jak są zamknięte? Proszę o pomoc
boczek możesz zdjąć bez otwierania drzwi, ja tak miałem ostatnio. Musisz odkręcić śruby 2 na spodzie poczka (cienkim śrubokrętem), następnie odkecasz 2 śruby od panela od szyby są pod gumą ochronną. Jak wyciągniesz już panel sterowania to odkręcasz 2 śruby torks. Jedną śrubę od boczka pod osłoną plastikową gdzie jest schowek w drzwiach. Ściągasz osłonę głośnika i odkręcasz głośnik a następnie jego mocowanie do drzwi. Boczek musisz pociągnąć do góry a następnie jak ja robiłem ciągniesz jego do siebie i odchodzi. Szyba zamknięta i odpinasz kable od zamka( siłownika) i cięgno klamki ciągniesz w dół i powinno się otworzyć. W moim przypadku nie poszło i będe musiał rozwalić zamek jak przyjdzie nowy w poniedziałek.
A co do 2 śrub pod boczkiem, to najlepiej zobacz na drzwiach kierowcy w jakich miejscach się znajdują i metodą prób i błędów odkecisz, siedzenie odsuń i powinieneś sobie poradzić.
Ostatnio edytowane przez Lord1988_rr ; 27-10-2012 o 16:02
Dzięki wielkie po takim opisie na pewno sobie poradzę