u mnie właśnie też napierdziela z lewej strony i przez pewien czas pomagało dociskanie deski, jutro spróbuję z pianką do wygłuszania podłogi![]()
u mnie właśnie też napierdziela z lewej strony i przez pewien czas pomagało dociskanie deski, jutro spróbuję z pianką do wygłuszania podłogi![]()
Problem rozwiązany, przyczyną hałasu i wibracji okazało się plastykowy łącznik mocowanie filtra powietrza z intercoolerm, dzisiaj rozebrałem, poruszałem i hałasował jak cholera, także złożyłem to raz jeszcze i cisza, błoga cisza..
"What We Do In Life, Echoes In Eternity"
A ja nic nie robiłem w końcu i dzisiaj cichuteńko![]()
Ubiegłej zimy rozwiązałem problem trzeszczącej deski (lewy narożnik) podkładając zwinięty kawałek skóry, a dzisiaj doszły nowe hałasy pochodzące z okolicy tub prędkościomierz - obrotomierz. Próbując zlokalizować źródło, zauważyłem,że po zmianie położenia kierownicy hałas zanika. I tu ciekawostka-jest cisza w pozycji dolnej. W poniedziałek powalczę, bo trzeszczenie kokpitu w aucie jest denerwujące i co tu ukrywać...jest obciachem. Żona jeździ Astrą G z klekotem pod maską i tam, nawet podczas dużych mrozów żaden plastyk nie trzeszczy. Producent naszych ślicznych aut dał plamę!
hej u mnie gumowa podkładka pomogła, wsadziłem ją pomiędzy deskę a słupkiem z lewej strony![]()
No i za bardzo ją pochwaliłem bo dzisiaj waliło jeszcze bardziej. Powciskałem dzisiaj z lewej strony między szybę a deskę piankę do wygłuszania(nie tą w sprayu) i póki co ustało, tylko estetyka cierpi :/
Jak to ujął Maznas prezentując AR 156 w Automaniaku "wiecznie psujące się pierdoły"![]()
Kupcie silikon w spreju do uszczelek, najlepiej z jakąś rurką przzedłużającą jak w wd40. Napsijakcie tego smarowidła zdrowo między szybę a deskę rozdzielczą, mi pomogło na rok, teraz zaczęło stukać więc muszę psiknąć znowuPomaga też na tunel środkowy, boczki i mocowanie radia
![]()