Witajcie, chciałem się spytać jakie u Was wychodzi średnie spalanie w Alfie 147 TS 1.6 105 km (rocznik 2002) ? Jak w trasie, jak w mieście, przy spokojnej jeździe itd?
Dzięki i pozdrawiam Wszystkich![]()
Witajcie, chciałem się spytać jakie u Was wychodzi średnie spalanie w Alfie 147 TS 1.6 105 km (rocznik 2002) ? Jak w trasie, jak w mieście, przy spokojnej jeździe itd?
Dzięki i pozdrawiam Wszystkich![]()
Mi średnio spala 9l
6.7 trasa
7.5 trasa/miasto
u mnie było 8,5-9l i nieważne gdzie jeździłem większość w mieście ale i parę razy do Austrii.
u mnie tak średnio koło 9 wychodzi, w trasie na full ecodrivingu kiedyś na 6.5 zszedłem, ale tak jeździć się nie da![]()
Czasami to aż mi głupio, że inni mają takie brzydkie samochody
1,6 TS 120KM na trasie z Gdańska do Krakowa (tankowane pod korek) 7,2 na wyświetlaczu, faktycznie niecałe 6,4 (ale tylko czasami było na liczniku 180km przeważnie 80-140).
Średnio po Krakowie, Ci którzy tutaj jeżdżą wiedza że to ma znaczenie bo jazda po mieście i po mieście Krakowie to dwie różne sprawy(miasto miastu nie jest równe) według wyświetlacza 10 ale średnio 9,1 -9,2l.
Obecnie 12l przy spokojnej jeździe, ale to z tego powodu że do pracy mam 1,2km XD
Jazda mieszana 7,3 - 7,5 litra. Na całym baku 60 litrów robię nieco ponad 800 km, raz pojechałem nad morze, w dwie strony w sumie 300 km, i na całym baku zrobiłem nieco ponad 900 km, spalanie wyszło 6,5 litra. W samym mieście bierze już 10 litrów.
Trasa Sokołów- Wyszków (S8)- Warszawa - Mińsk (A2)- Sokołów 6.8 litra, a tak normalnie miasto i po okolilcy 7,5 litra latem 8-8,5 zima.