Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Temat: zakup 156 sportwagon

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Alfa156bb Zobacz post

j.w nic nie daje??? to mnie teraz rozbawiłeś na maksa ponad 10tyś przejechane i cisza i mocy pod dostatkiem.
    A co wchodzi w skład tego zestawu jeżeli można wiedzieć, bo zestaw regeneracyjny w ASO kosztuje 25 złotyszy. I masz racje łep urywa w 1.8

Cytat Napisał Dariusz156 Zobacz post
    No bo tak jest.
    12-14 letnie auta świeżo przywiezione z za Odry mają po 160 000km?
    No nie róbcie sobie jaj.
    Tam tyle się robi w 4 góra 5 lat.
    Powiem tylko tyle- żeby moja Alfa dalej latała u fryca to miała by 430 tysięcy co najmniej do tej pory.

tomasz19830519
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Camey Zobacz post

Robi się tu powoli mały bałagan a co do własciwego tematu.

Jeśli kluczem jest tylko i wyłącznie ekonomia to szukaj innej marki. Alfa nigdy nie stała obok słowa "ekonomia". Drogi Autorze tego tematu, 90% sukcesu to znalezienie pewnego samochodu (nie patrz na przebieg - nie w tym kraju) TSy jak juz wyczytałeś mają raczej złą reputację no ale możesz mieć naprawdę DUŻO szczęścia i trafisz na egzemplarz, który nie sprawi Ci problemów i nie zbankrutujesz przy nim. Przy 156 masz dwa wyjścia: fałeczka albo dizel. Fałką już jeździłeś więc wiesz " z czym to się je " i sądze, że wsiadając teraz do dizla będziesz miał spooory niedosyt o dzwięku nie wspominając. Co do samej ekonomii: biorąc pod uwagę, że benzina będzie z LPG - to co zaoszczędzisz na paliwie w TSie wydasz na naprawy,serwis i fałka nie jest wtedy już taka droga.

Moje typy to: ZADBANY! i SPRAWDZONY! dizel albo ZADBANA! i SPRAWDZONA! Fałeczka z gazem.
    Witam.
    faktycznie nieco zjechaliśmy z tematu ale wiem ze jednak zacznę szukać V6 na diselka w obecnych czasach nie będzie stać za drogie paliwo i za dużo jeżdzę około 80 km dziennie choć sama prosta trasa bez miast itp.
    dzięki za podpowiedzi jednak teraz pozostaje znaleźć dobry egzemplarz, 166 kupiłem od sąsiada i ja znałem 156 SW tez tak zacznę szukać. jakby ktoś miał na oku jakąś 156 z tym silnikiem i z gazem proszę o info.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Szałek
    Mieszka w
    Mogilno ( kujawsko-pomorskie)
    Auto
    AR 156 FL 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Nie stać Cię na diesla 2,4 a stać na V6 benę?
    Dziwne...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Konin/Wrocław
    Auto
    159SW 2.4 TI '09 - jest, 156SW 2.4MJet '04 - była

Domyślnie

Cytat Napisał tomasz19830519 Zobacz post
    Witam.
    faktycznie nieco zjechaliśmy z tematu ale wiem ze jednak zacznę szukać V6 na diselka w obecnych czasach nie będzie stać za drogie paliwo i za dużo jeżdzę około 80 km dziennie choć sama prosta trasa bez miast itp.
    dzięki za podpowiedzi jednak teraz pozostaje znaleźć dobry egzemplarz, 166 kupiłem od sąsiada i ja znałem 156 SW tez tak zacznę szukać. jakby ktoś miał na oku jakąś 156 z tym silnikiem i z gazem proszę o info.

Jakbyś jednak, zmienił zdanie co do diesla to moja 156SW 2.4Mjet 20V '04 jest na sprzedaż

Użytkownik Alfa i Omega Avatar OnanBarbarzynca
    Mieszka w
    Würselen / Niemcy
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD (140PS) 2001 r.

Domyślnie

Cytat Napisał tomasz19830519 Zobacz post
    Witam.
    Do tego wlasnie powstal diesel

Zarzucone przez TapaTalk 2

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Camey
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa 156 V6

Domyślnie

cytując klasyka "...kupiłem V6 dla oszczędności..."

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Tylko twoje V6 pali 15 przy normalnej jezdzie a moje 2,4jtd z 400NM ( czyt. robiące V6 na wstecznym ) pali 7-8 przy normalnej ...Nawet gaz wam nie pomoże...Ale zaznaczam -sam jestem zwolennikiem V6 i ogólnie benzyny ale nie mieszając do tego ekonomii tylko przyjemności mruczenia

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Camey
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa 156 V6

Domyślnie

Może i zrobi ale, który szybciej wyzionie ducha.

Ekonomia w tym przypadku to nie tylko ilość spalonej benzyny ale też ewentualne naprawy, zszargane nerwy czy starcony czas i dlatego Autorowi tematu wyżej wytypowałem dizla albo fałke z gazem i przy tym obstaje, najważniejsze aby znalazl zadbany egzemplarz.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

oj tam oj tam Już dajcie spokój, bo kolejny temat zamkną. Ważny jest raczej stan techniczy wozu niz to czy ładnie mruczy, mimo iż blacha gnije i na odwrót.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar OnanBarbarzynca
    Mieszka w
    Würselen / Niemcy
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD (140PS) 2001 r.

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    oj tam oj tam Już dajcie spokój, bo kolejny temat zamkną. Ważny jest raczej stan techniczy wozu niz to czy ładnie mruczy, mimo iż blacha gnije i na odwrót.
    Jak cos to ja sie pisze na arbitra w wojnie pb/on a w temacie to jak kolega napisal, stan techniczny a nie jakies pomruki, ewentualnie kota polecam nabyc

Zarzucone przez TapaTalk 2