Edivip masz już jakąś opinię z ASO?
Powiem tak... wczoraj dostałem pewne informację ale nie chcę zapeszać więc wstrzymam się do poniedziałku jak dostanę pełne info. Co i tak jest całkiem długim czasem... ale sądzę że to wina tej ekspertyzy.
No wiesz oni też nie mogą trzymać Cię w takiej niepewności dłuższy okres czasu ,to jest reklamacja i powinna być rozpatrzona jak najszybciej.
- - - Updated - - -
Ale z drugiej strony jak wszystko ma być ok to można poczekać jeszcze te parę dni.
Ciekawe jak to się ma do ustawowego 14 dniowego terminu naprawy , czy ma on także zastosowanie w przypadku aut ??
P.S.
Żeby teraz tylko nie zaczęły sie przepychanki pomiedzy ASO a FAP![]()
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Nie istnieje 14 dniowy ustawowy czas naprawy w ramach gwarancji. To najczęściej popełniany błąd myślowy.
14 dni jest NA ODPOWIEDŹ dotyczącą zgłoszenia z tytułu niezgodności towaru z umową. Czyli jeżeli zgłosiłeś z tego tytułu roszczenie po tym czasie powinieneś dostać informację, czy będzie ono uwzględnione czy nie.
Gwarancja to dokument jaki masz na kazde urzadzenie i w nim masz zapisane warunki na jakich jest realizowane Twoje roszczenie z tytułu gwarancji. W nim moze być wpisane cokolwiek, mozesz się z tym nie zgodzić w momencie zakupu towaru i go nie kupić. Ustawa nic w tym zakresie nie reguluje.
http://www.konsumenci.org/userfiles/...lamacje(1).pdf to jest to ładnie opisane.
A tak trochę odnośnie samego uszkodzenia. to Czytałem dziś artykuł chyba w jakimś motor sport, czy cós takiego.
i pisali tam o 1.75TBi, że własnie bolaczką teg osilnika jest, że padają sprężarki...
1+1 = 69czyli Wyższa Matematyka Stosowana
U mnie na FVAT z Autotrapera mam Total 5W40 MC3