gaco2ouf ta 159(oklejona na czarn mat) ktora wrzuciles w linku jest kolegi z forum.Jest w dziale bazar jak i kolega zakladal temat.Autko jest napewno godne polecenia.Zastanowilbym sie nad nim napewno
gaco2ouf ta 159(oklejona na czarn mat) ktora wrzuciles w linku jest kolegi z forum.Jest w dziale bazar jak i kolega zakladal temat.Autko jest napewno godne polecenia.Zastanowilbym sie nad nim napewno
Dobrze.Silnik jest OK.Ja mam wersje 1.9 16 V 136KM(wersja belgijska z obnizona moca-softem)praktycznie nieodczuwalna.Moment obrotowy ten sam 320 Nm.Ja nie potrzebuje rajdowej rakiety,a uzytkowego w miare oszczednego,praktycznego i PIEKNEGO auta.Porobilem juz kilka rzeczy(o ktorych wiedzialem-bolaczki) ale silnik jest naprawde OK.Teraz jeszcze musze wymienic zbiorniczek wspmagania(ktory juz mam) i mysle ze bedzie juz w miare spokoj.Pieniadze jakie zainwestowalem w auto to ok.6-7 tys(w tym 2 komplety opon,rozrzad,prawie cale przednie zawieszenie-3 wahacze,termostat,swiece,akumulator,kolektor-zaspawanie klap ale to mi za darmo zrobil Tomek w ramach reklamacji i traz jeszcze ten zbiorniczek wspomagania.Chcesz to mozesz dokladniej poczytac w moim temacie( Czarna AR 159 SW Czarnego) co zrobilem i ile na to wydalem-staralem sie opisywac wszystko.Wybor nalezy do Ciebie
Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 11-11-2012 o 12:32
a ten kolega w czarnym macie na 1.9 zrobił 195 km ... czy nie przesadzone ? ciekawe jak to sie ma do spalania , napewno olej trzeba częściej wymieniać ale to nie problem. Na pewno moc jest odczuwalna![]()
Czyli już wiemy dlaczego kolega w ogłoszeniu nie podał przebiegu
Na pewno auto godne uwagi, widać, że nie oszczędzał na nim. Niektórych może zniechęcić chip, ale on był chyba robiony na silniku 150 KM a nie 136.
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Nie jest przesadzone, Aligator to profesjonalista.. Spalanie powinno nawet spaść po modyfikacji, a na pewno nie wzrosnąć. Olej wymieniasz co 10k km.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
spokojnie mozna zrobic chip na 180-190 KM w tym silniku ale napewno za tym tez idzie wieksze obciazenie dwumasowki i sprzegla.Ja raczej nie planuje takich zabiegow chociaz koledzy polecaja chipowanie.Podobno spalanie spada nieco i kultura pracy jest lepsza ale mi narazie wystarcza to co mam.Moze kiedys
jeżeli mówicie że to dobre auto to pewnie tak jest, wyczytałem iż ma ono przejechane 250 tys. i dobrze że ten ktoś tego nie ukrywa, wolę wziąc 250 niż 130 z kręcenia.
hmm no bardzo mnie zainteresowała oferta, puki co jest na licytacji za 39 900 , ciekawe ile kolega tak na prawde chce za to cacko
muszę się z tym przespać hehe
piszcie , oceniajcie, taka burza mózgów i się przyda.
Pozdr.
nie widziałem w opisie nic na temat zawiasu, a jak dla mnie to nisko siedzi. wypadałoby potwierdzić.
Skontaktuj się z kolegą i zapytaj ile chce![]()
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Na dzien dobry bedziesz musial sprawdzic kolektor, egr, wtryski, zrobic rozrzad, ogarnac dpf itp, mysle ze taki pakiet startowy to 3ba liczyc ze 3 tys. Zalezy co bylo robione wczesniej i od znajomosci historii auta. Spoko opcja jest jak pisze Tomek nie skreslanie wersji 1.9.
pytales o moje koszty serwisowania, nie chce Ciebie wystraszyc, ale to co napisze jest naprawde niemiarodajne w kwestii mojej belli, bo ja nie oszczedzam na tym aucie tzn nie licze tych pieniedzy, zrobilem duzo na wyrost (zwazywszy ze planowalem ja zchipowac).
Nie wynika to z jakiejs szczeglnej usterkowosci modelu, tylko z moich fanaberii, gadzetow w glownej mierze itp.
Ten typ tak ma.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 11-11-2012 o 14:52