Ja oryginalnie nie miałem żadnych. Ale do ori dywaników które kupiłem były właśnie te ze zdjęcia kolegi stawu
W mojej 159 mam oryginalne dywaniki i zaczepy takie jak w 1 poście.
A kojarzysz czy elementy przytrzymujące dywanik wyglądają tak jak te na tej aukcji:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2667400516
bo podobno są one identyczne jak oryginalne?
Może zmienili w którymś momencie dywaniki i stopery... A kiedy je kupowałeś? Moje są kupione w Carseriwisie jakoś na początku tego roku.
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Co do foto z 1 postu to tak wlasnie wyglada cały stoper jesli chodzi o ta cześć na wykladzinie. W dywaniku jest okragly klips który sie w te wpina.
Jak coś znajdziesz to daj znać bo ja właśnie też szukam w/w klipsów. Mam w podłogę wkręcone 4 pary mocowań dla dywaników pokazane na zdjęciu w pierwszym poście i wydaje mi się, że powinny być do nich jakieś zaczepy co trzymają dywanik (co potwierdza kolega oops2k). Jedyne co znalazłem, co może pasować to aukcja na allegro z moich wcześniejszych postów, jednak szukam potwierdzenia aby nie płacić za coś co nie będzie pasować (sprzedający twierdzi, że zaczepy są identyczne z oryginalnymi).
A mógłbyś zrobić zdjęcie tych klipsów lub ewentualnie powiedzieć czy te z aukcji są takie same jak Twoje, pasujące do zaczepów ze zdjęcia z 1 postu?
Ostatnio edytowane przez kolucho ; 12-11-2012 o 23:54
Takie stopery powinniście znaleźć w większości sklepów motoryzacyjnych, u mnie komplet (chyba 8, czy 10 szt.) kosztuje 10,00 zł - stoperów jest 100 000 rodzajów, albo coś koło tego - ale wszystkie (chyba) mają tę samą zasadę działania, czyli jedną część wkręca się w wykładzinę samochodu, a drugą umieszcza w dywaniku - klipsy wpinają się w siebie - a, więc nie szukaj jakichś oryginałów, tylko kup po prostu komplet gotowych i jeśli górne nie przypasują Ci, do tych które masz wkręcone, wykręć je i wkręć te od kompletu.
Ostatnio edytowane przez janio ; 13-11-2012 o 09:11