Do znających temat. Nie działa mi tylna wycieraczka. Bezpiecznik jest OK. Auto ma 50 tys. przejechane więc za szybko na spalenie się silniczka choć tego nie wykluczam. Miał ktoś podobny przypadek? Może gdzieś coś nie styka?
Do znających temat. Nie działa mi tylna wycieraczka. Bezpiecznik jest OK. Auto ma 50 tys. przejechane więc za szybko na spalenie się silniczka choć tego nie wykluczam. Miał ktoś podobny przypadek? Może gdzieś coś nie styka?
Wcale nie za szybko, zacząłbym od sprawdzenia czy dochodzi prąd, nastęnie rozkręcił i przeczyścił silnik, w Audi A4 kombi co rok miałem problem z zatartym silnikiem. Wystarczyło przeczyścić i było ok, równiez przednie się zacierały, ale tam sam mechanizm.
"Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"
ja bym obstawiał przełacznik:/ spróbuj mocno ponaciskac spryskiwacze, wł/wył wycieraczki ......u mnie pomogło na początku właczało sie po kilku mocnych przytrzymaniach a teraz działa jak trzeba![]()
Ostatnio edytowane przez bami159 ; 16-11-2012 o 19:38
Włącz przednie wycieraczki a potem wsteczny bieg. Jeśli tylna zadziała to przełącznik. Jak nie to silnik. Zazwyczaj winna jest uszczelka na szybie, która przepuszcza wodę wprost do silnika. Najprościej go rozebrać (mimo, że nie ma śrub da się go dość łatwo rozebrać i złożyć) i wyczyścić.
Tak też zrobiłem. I pewnie za długo z tym czekałem, bo korozja wszystkie poza ćwierćzębatkami mechanizmy przeżarła. Mechanizm totalnie zapieczony i pomimo wyczyszczenia nie nadaje się do użytku. Poza tym padł silnik - po wymontowaniu mechanizmu nie działa nawet podłączony bez obciążenia, a żeby by było weselej jest zintegrowany w jednej obudowie z mechanizmem i odrębnie nie da się go kupić.
Jak słusznie Drizzt666 zauważył winna pewnie była uszczelka na szybie, którą trzeba by profilaktycznie zmieniać co jakiś czas (ca10-15 PLN), bo szybko pojawiają się luzy nawet jeśli się ją silikonuje od czasu do czasu.
W związku z tym czy ktoś wie gdzie szukać tańszego dojścia do oryginalnego nowego mechanizmu z silnikiem?
W ASO wołają ponad cztery stówy, a zamienników nie ma, bo poza Brerą w innych AR nie stosowano tego mechanizmu.
Tutaj jest do 159 SW
http://www.unto.pl/silniczek-wyciera...yl-p-2701.html
Jeśli Brera ma inny mechanizm to pozostaje obdzwonić sprzedawców tylnych klap z allegro.
Poza tym sklepy takie jak autosklep24.pl mają czasem oryginalne części taniej o 10-30% niż ASO. Inna sprawa, że ASO też czasem potrafią dać parę procent zniżki, gdy nie spieszy nam się z zakupem i możemy poczekać parę dni (ADF proponował mi 10% od zakupu za 800 zł).