To scigaj go o jakas doplate do remontu albo o jakies inne koszta zwiazane z zaistniala sytuacja, moze cos wytargasz.
Zarzucone przez TapaTalk 2
oddaj właścicielowi tę padakę bo doskonale wiedział że pora na rozrząd
albo niech buli za naprawy
A może nie trzeba całego silnika wymieniać,tzw.słupek to też duża loteria,przeważnie podczas awarii rozrządu tylko głowica jest do zrobienia.
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Kolego nie wymieniaj całego silnika. Rób głowice, dół silnika powinien być ok. Możesz na wszelki wypadek zrzucić miskę i panewki sprawdzić ale raczej powinny być ok. Ja ostatnio w Polsce kupilem kompletną glowice za 450zł + 300zł całe czyszczenie, planowanie, sprawdzenie szczelności, wymiana uszczelniaczy,
Ja się kompletnie na mechanice nie znam, ale jeżeli podczas awarii paska rozrządu uszkadza się tylko głowica to jej koszt w UK musi być ogromny skoro zdecydowali się na wymianę silnika..
147/1.6TS/105KM/lusso/2005r.
Mieszkam na południowym-zachodzie Anglii w hrabstwie Devon.
Niestety, nie zależy to ode mnie.. auto jest w warsztacie komisu w którym go kupiłem i to mechanicy decydują jak to auto naprawią..
Tak, auto posiada komplet pieczątek w książce serwisoweji jest objęte gwarancją ze względu na prawo a Anglii które zmusza sprzedających do udzielania "gwarancji rozruchowej" na sprzedawany samochód..
Ja też wolałbym mieć naprawiany oryginalny silnik, który ma 62.000 mil przebiegu, niż wymieniony na jakiś "dobry" niewiadomego pochodzenia i z kosmicznym przebiegiem..