Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Temat: Alfa nie lubi gleby...

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

I w tym temacie akurat musze się z kivi zgodzić bo te osłony zapobiegają syfieniu się amora . Potem ten syf pracuje na amorze...To tak jakbyś filter powietrza sciągnął i by nawiało piachu do silnika...Co do wyglądu Alfy to kwestia gustu ale mi linia strzały niż kartonu bardziej do gleby pasuje no ale to gusta....Ja wszystkie swoje auta miałem na zoli co by przeswitu między kołem nie było jak w offroadzie właśnie....I Premek masz racje E36 wygląda kozacko na glebie bo miałem na gwincie tak ,że opon nie było widać za rantem błotnika ...Alfy tak nie opuszcze na moje nieszczęscie bo mam 2,4 i musiałbym miske sklepać

maly66625
    Gość

Domyślnie

Ja mam eibachy -40mm i nic nie dobija

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

Ja mam eibachy pro kit -30mm + bilsteiny B6 i tez jest w miare elegancko ale jak wpadne w dziure lub glebsza studzienke to nie ma lekko

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 156 2.0 TS

Domyślnie

Mialem nowy zestaw gwintu i prosze nie docinac mowiac ze ucinam sprezyny czy robie cos nie profesionalnie. Odbuj jest załozony orginalny nowy. A to że lubie jak auto jest "nisko" to kwestia gustu i nie ważne czy to bmw czy holdzwagen! Wiec wychodzi ze nie da sie technicznie opuscic auta tak nisko w wielowachaczu.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	image.jpg
Wyświetleń:	239
Rozmiar:	110.9 KB
ID:	77683

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

co to za zawieszenie? supersport? od poczatku jak zalozyles to dobijalo? jak nisko opuszczasz auto?

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Graboś a na ile miałeś skręcony gwint bo kumpel ma -60mm i też mu nic się nie dzieje....Jak miałeś nowy gwint to napisz jakiej marki co by chłopaki się wystrzegali może przed takim ( jak ma za miękkie sprężyny ) .. No bo jak inni jeżdżą a tobie coś "wadzi" no to coś w tym jest....A co do wielowachaczowego to kolo z Bytomia ma 159 na -80mm i też nic mu się nie dzieje....Także akurat ten argument odpada...zwłaszcza ,że VW pasaten und A4 tyz mo wielowachacz a jeżdza po ziemi

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Mam nadzieję że kiedyś przyjdzie tako dzień gdy w temacie dotyczącym modyfikacji nie będę musiał czytać, że to czy tamto pasuje bardziej do BMW czy VW.
    Jak zmienisz forum to nadejdzie. Ja nie mam zamiaru nikogo krytykować, tylko wyrażam swoją opinię. Jeżeli porównanie do VW, czy BMW obraża twoje uczucia to niewiele na to jestem w stanie poradzić. Dla mnie to auta jak każde inne. Każdy "tuning" mający na celu poprawę wyłącznie wyglądu na "sportowy" jest moim zdaniem kuriozalny i służy jedynie leczeniu kompleksów. Jeśli obniżenie auta przynosi praktycznie więcej szkody niż pożytku to nie wiem w jaki sposób można bronić takich modyfikacji. Jedynym argumentem jest "szacun na dzielni", czy jak tam.

Żeby nie było, że nie na temat - jak już ktoś modyfikuje sobie zawieszenie to powinien chyba najpierw zrobić to na tyle rozsądnie, żeby nie zepsuć tego co zaprojektowała fabryka. Tutaj natomiast mamy dokładnie odwrotny przypadek. Kolega zmienił coś i bredzi, że fabryka dała ciała. To o tyle dziwne, że nie słyszałem, żeby cokolwiek dobijało na seryjnym zawieszeniu.
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Nie wiem skąd pomysł, że może to obrażać moje uczucia. Mam tylko nadzieję, że takie dzień przyjdzie że przestanie się na tym forum w końcu ucierać jakieś dziwne stereotypy.

Cytat Napisał premek Zobacz post
    Każdy "tuning" mający na celu poprawę wyłącznie wyglądu na "sportowy" jest moim zdaniem kuriozalny i służy jedynie leczeniu kompleksów.
    No to widać nie rozumiesz modyfikacji wizualnych.

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

A ja myślałem ,że obniżenie / utwardzenie zawieszenia ma na celu poprawe własciwości jezdnych.... Po drugie Premek piszesz "Jeśli obniżenie auta przynosi praktycznie więcej szkody niż pożytku to nie wiem w jaki sposób można bronić takich modyfikacji." a czy założenie kół powyżej 16" też jest karygodną zbrodnią??? Bo w sumie w 156 fabryka zapodaje 15/16 cali ( za wyjątkiem GTA )...A większa felga= niższy profil= szybsze zużywanie się zawieszenia przez mniejsze amortyzowanie opony niskoprofilowej.... Premek zważ na to ,że poprostu niektórzy z nas lubią jezdzić czymś więcej niż serią i myślę ,że po to się takie częsci produkuje żeby był z tego użytek....Ja rozumie ,że zaszczepienie laminatu typu F-16 Alfy się nie juma ale zawieszka to delikatny tunerski zabieg ... A ,że kolega coś nie tak ma z tym zawiasem to jakiś ewenement bo jeszcze takiego bajeru nie słyszałem....Jedni lubią fabrykę drudzy coś modzą ,żeby auto było ciut inne niż każda inna alfa... Drift-r ma 1,6ts która wygląda jak GTA - i mnie się to widzi bo chłopak nie przegiął...Pozatym jakbyś na spocie kopcowym widział jak wygląda 147 w bodykicie GTA na 15" i na serii zawiasie to by cie z kapci wy..ebało ze smiechu... Ale każdy ma swoje auto i nie ganie nikogo ,że ma niefabryczne kołpaki

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Moja jednak nie wygląda jak GTA . Jak ustawię swoją przy GTA to różnice widać od razu.
    Ale mimo to podoba mi się bardziej tak jak jest teraz niż 147 w serii, którą kupiłem.

Początkowo miał być cały pakiet stylizacji na GTA, ale z biegiem czasu trochę mi się pomysł zmienił ale został przedni zderzak stylizowany na GTA (bo nie jest to wierna replika) - moim zdaniem trudno znaleźć lepszy zderzak do tego auta. Auto wizualnie zmienił znacznie - i taki jest sens modyfikacji wizualnych. Nie każdy musi mieć identyczne auto. Jeśli do modyfikacji podejdzie się z odrobiną przemyślenia dostępności elementów na rynku to da się stworzyć czasem coś indywidualnego.
    Ostatnio edytowane przez drift-r ; 18-11-2012 o 20:06