Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Temat: EGR jakie procenty otwarcia w FES

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    BMW E46 330i

Domyślnie

Popieram belfra ale zeby skonczyc spam to w skrocie w 156 16v i 20v komp auta uznaje ze egr sie zapchal lub wyrzuca blad przeplywomierza, wlacza sie tryb awaryjny, zapala sie kontrolka na desce i wyskakuje komunikat na infocenter a parametry pracy silnika sa ustawiane tak by bezpiecznie i mozliwie bez uszkodzen dojechac do dealera (czyli o mocy mozesz zapomniec). I na forum faktycznie jest milion tematow o tym wez pan sie ogarnij poswiec chwile swojego czasu i poczytaj...

Wysyłane z mojego A953 za pomocą Tapatalk 2

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Jak dziecko: "nie bo nie".
    Skoro nie chcesz mi odpowiedzieć na pytanie, a odsyłasz mnie do 80 stronicowego uznając sprawę za załatwioną to naprawdę gratuluję pomyślunku. Przejrzałem kilkanaście stron i tylko znalazłem, że się nie powinno- nic nie ma o skutkach- może nie zauważyłem?
    Wracaj do swojego HydeParku... ale zanim- może podpowiedz na której stronie jest o tym napisane? Wytłumaczone dlaczego nie? Chyba, że dalej będziesz się upierać jak osioł, to lepiej się nie odzywaj- naprawdę się pogrążasz. JAK NIE MASZ WIEDZY TO NIE ZABIERAJ GŁOSU.
    Kilka razy zadałem pytanie typu "DLACZEGO" i "JAKIE TO MA SKUTKI", a ciągle dostaję odpowiedź "nie bo nie i c*uj".

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Ba._Ba. Zobacz post
    Popieram belfra ale zeby skonczyc spam to w skrocie w 156 16v i 20v komp auta uznaje ze egr sie zapchal lub wyrzuca blad przeplywomierza, wlacza sie tryb awaryjny, zapala sie kontrolka na desce i wyskakuje komunikat na infocenter a parametry pracy silnika sa ustawiane tak by bezpiecznie i mozliwie bez uszkodzen dojechac do dealera (czyli o mocy mozesz zapomniec). I na forum faktycznie jest milion tematow o tym wez pan sie ogarnij poswiec chwile swojego czasu i poczytaj...

Wysyłane z mojego A953 za pomocą Tapatalk 2
    Jeszcze dochodzi kwestia zaślepek z dziurami, spowalniania turbiny, czujnika ciśnienia powietrza w kolektorze itd ale to jest wszystko wytłumaczone, tak jak pisałeś.

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

No popatrz Belfer, jednak dopiąłem swego- ale co się napuszyłeś to Twoje.
    Dziękuję za odpowiedź, rozumiem, że prócz tego trybu nic totalnie się nie dzieje- trzeba było tak od razu.

P.S. W którym miejscu Cię obrażam, że dostałem ostrzeżenie?
    Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 01-12-2012 o 16:39

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    No popatrz Belfer, jednak dopiąłem swego- ale co się napuszyłeś to Twoje.
    Dziękuję za odpowiedź, rozumiem, że prócz tego trybu nic totalnie się nie dzieje- trzeba było tak od razu.

P.S. W którym miejscu Cię obrażam, że dostałem ostrzeżenie?
    Gdybyś poszukał kilka dni wcześniej to byś wiedział więcej i nie musiał byś tutaj tyle nerwów sobie zepsuć... Poza tym to nie ja Ci napisałem czym to mniej więcej grozi bo o tym jest dużo więcej na forum. Kwestie ostrzeżeń i ewentualnych pytań na PM.

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

Znajdź mi odpowiedź na moje pytanie a Cię przeproszę za uporczość.
    Przypominam: EGR zaślepiony, włączony, ale check engine ani trybu awaryjnego nie ma. Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie- jedyna odpowiedź to taka, że może się ten check engine i tryb awaryjny pojawić... ale nigdzie nic nie ma o mojej sytuacji. Nie jest to więc odpowiedź.

Jeżeli niczym to nie grozi to proszę napiszcie to wyraźnie, a nie ciągle mnie odsyłacie do wałkowanego tematu w kilkunastu wątkach, o których czytałem (a w których jest właśnie ciągle mowa, że check engine, tryb awaryjny i NIC poza tym).

Jeśli dalej tego nie rozumiecie to ja już nie wiem jak mam do Was przemówić...

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Znajdź mi odpowiedź na moje pytanie a Cię przeproszę za uporczość.
    Przypominam: EGR zaślepiony, włączony, ale check engine ani trybu awaryjnego nie ma. Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie- jedyna odpowiedź to taka, że może się ten check engine i tryb awaryjny pojawić... ale nigdzie nic nie ma o mojej sytuacji. Nie jest to więc odpowiedź.

Jeżeli niczym to nie grozi to proszę napiszcie to wyraźnie, a nie ciągle mnie odsyłacie do wałkowanego tematu w kilkunastu wątkach, o których czytałem (a w których jest właśnie ciągle mowa, że check engine, tryb awaryjny i NIC poza tym).

Jeśli dalej tego nie rozumiecie to ja już nie wiem jak mam do Was przemówić...
    Nie znalazłeś bo każdy zanim zaślepi czyta forum lub radzi się mechaników (o ile mają o tym pojęcie) i nie zakłada całkowitej blokady. Zaślepia się go tylko częściowo bez ingerencji w soft. Jak zaślepisz całkiem to się możesz zdziwić podczas wyprzedzania Tira, gdy Ci się check engine włączy i stracisz jakieś 50% mocy...

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

Tylko powiedz mi dlaczego dopiero teraz mi to mówisz? Czy naprawdę jaśnie panie nie mógł odpowiedzieć rzeczowo na moje pytanie tylko musiał zgrywać wielce poirytowanego królewicza wskazując na rzekomą odpowiedź na moje pytaniem, której tak naprawdę do końca nie ma? (Wybacz porównanie, ale tak to po prostu z mojej strony wygląda, ja leniwy nie jestem- wątki przeczesałem, w kółko i z uporem maniaka powtarzałem, że nie znalazłem odpowiedzi) Jeżeli nie wiesz do końca o co pytam to posłuż się pytaniem dodatkowym- uniknęlibyśmy bezsensownej dyskusji, nerwów i frustracji. Bo tak jak czytam sobie te nasze powyższe wywody to żal mi przysłowiową d*pę ściska jak bardzo się nie zrozumieliśmy... z mojej i Twojej winy.

Mam nadzieję, że następnym razem się dogadamy
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Tylko powiedz mi dlaczego dopiero teraz mi to mówisz? Czy naprawdę jaśnie panie nie mógł odpowiedzieć rzeczowo na moje pytanie tylko musiał zgrywać wielce poirytowanego królewicza wskazując na rzekomą odpowiedź na moje pytaniem, której tak naprawdę do końca nie ma? (Wybacz porównanie, ale tak to po prostu z mojej strony wygląda, ja leniwy nie jestem- wątki przeczesałem, w kółko i z uporem maniaka powtarzałem, że nie znalazłem odpowiedzi) Jeżeli nie wiesz do końca o co pytam to posłuż się pytaniem dodatkowym- uniknęlibyśmy bezsensownej dyskusji, nerwów i frustracji. Bo tak jak czytam sobie te nasze powyższe wywody to żal mi przysłowiową d*pę ściska jak bardzo się nie zrozumieliśmy... z mojej i Twojej winy.

Mam nadzieję, że następnym razem się dogadamy
    Pozdrawiam
    Ale teraz widzisz, że to co Ci pisano od początku o zaślepianiu jest prawdą. Przyczyn jest na tyle dużo, że powinieneś ludziom od razu uwierzyć a nie czekać na odpowiedzi, które padały na forum wiele razy.

Pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Ale prostow naprodukowaliscie ...