Mam tak poustawianezaczerpnąłem trochę lektury na ten temat ale nie mogę za cholerę rozwiązać tego problemu..
Mam tak poustawianezaczerpnąłem trochę lektury na ten temat ale nie mogę za cholerę rozwiązać tego problemu..
Może lepiej przenieść się do tematu związanego z FES-em
A net framework naturalnie jest zainstalowany ?
ja dostałem jakies sterowniki od Viakena ale na moje oko to te same co z CD, moze wczesniej czasu opoznienia nie przestawilem na "1" w ust. portu, ale po tym zadziałało...
Jeśli masz ASUS'a to często Asus ACPI drivers sprawiają problemy z połączeniem.
Odświeżę kotleta
Mam podobny problem tylko że tyczy sie on Alfy 159SportWagon 2.4JTDm
Elm327 wersja 1.4B
FiatEcuScan 3.2 oraz 2.6
Laptop 1. Asus Win 7 64bit oraz XP na wirtalnej maszynie
Laptop 2. FujitsuSiemens Win 7 32bit
Wszędzie (asus Win7 64bit, Fujitsu Win 7 32bit. XP na wirtualnej) łącze się ze wszystkim kalkulatorami (ABS, Wspomaganie, Kasowanie inspekcji, Klimatyzacja, Xsenon itd a z ECU ciągle wywala mi błąd że sprawdź ustawienia portu COM i się nie połączy. Już próbowałem wszystkich kombinacji prędkości, opóźnień i dalej nic ;/
Kto ma jakieś pomysły to pisać bo zaraz mnie rozniesie z tym badziewiem
Dodam ze mam dodatkowo interfejs Peugeot/Citroen Actia który działa tylko na XP (wirtualna maszyna) i bez problemów łącze się z Lwami i Cytrynami
Witam mam AR 147 2005r 1,9jtdm 110kw i mam podobny problem jak wy wszyscy mam kabel Vag kkl sciagnolem fiatecuscan i za nic nie moge sie polaczyc kabel jest zainstalowany program go znajduje ale nie polaczy sie z autem pisze zebym sprawdzil kabel itp komp byl niedawno formatowany i ma swierza okrojana 7 co moze byc nie tak mogl by mi ktos pomoc ?
Sterowniki do kabla , ustawienie portu na sztywno od 1 do 4 powinien chodzic kabel kkl. Sprwdz konfiguracje fes. Ja przykladowo musze kupic kabel elm jakis by z can sie polaczyc
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka