Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Jaka temperature powinien miec silnik po nagrzaniu 2.0TB

dawid1592
    Gość

Domyślnie Jaka temperature powinien miec silnik po nagrzaniu 2.0TB

Jaka temperature powinien miec silnik po nagrzaniu 2.0TB, moj troche powyrzej 90 stopni leci i ma problem z obrotami skacza i troche czuje ze robi sie slabszy wymienialem swiece i kable wysokiego napiecia kopułke tezale rowno przyspiesza nie przerywa jakies sugestie?
    Ostatnio edytowane przez dawid1592 ; 03-12-2012 o 22:26

kac_zor
    Gość

Domyślnie

w korkach lekko poza 90, w czasie jazdy lekko poniżej lub 90 , tak jest u mnie ,sonda , czujnik temp . ale ten co podaje syg. do sterownika (kompa)

Użytkownik Embrion Avatar Xedos
    Mieszka w
    Olkusz i okolice
    Auto
    Alfa Romeo GTV 2.0 TS 1998r.

Domyślnie

U mnie jest podobnie tez troszke ponad 90 w korkach jazda poniżej 90, obroty falowały jak ją kupiłem tak od 900 do 1800 teraz przestało jest ok 900 . Była przeczyszczona przepustnica i reset komputera - autko "uczyło" sie dość długo nowego kierowcy czyli mnie myślę że ok 1tys km. Ciekawostką jest że autko lepiej sie sprawuje na gazie ( wiem wiem zaraz mnie ktoś ochrzani ze założyłem gaz ale dziennie robiąc ok 100km do pracy nie było innej opcji) ale tak juz jest . Na poczaku jak się nie rozgrzeje i jest na benzynie ( ssanie) to szarpie na 1 i 2 ale umiejętna obsługa gazu tzn nie dawać go za dużo pomaga i potem juz na benzynce normalnie smiga. Choć jak pisałem mam wrażenie że na gazie lepiej się spisuje ale to może moje tylko takie odczucie.
    Ostatnio edytowane przez Xedos ; 04-12-2012 o 01:00

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin Abram Zobacz post
    U mnie jest podobnie tez troszke ponad 90 w korkach jazda poniżej 90, obroty falowały jak ją kupiłem tak od 900 do 1800 teraz przestało jest ok 900 . Była przeczyszczona przepustnica i reset komputera - autko "uczyło" sie dość długo nowego kierowcy czyli mnie myślę że ok 1tys km. Ciekawostką jest że autko lepiej sie sprawuje na gazie ( wiem wiem zaraz mnie ktoś ochrzani ze założyłem gaz ale dziennie robiąc ok 100km do pracy nie było innej opcji) ale tak juz jest . Na poczaku jak się nie rozgrzeje i jest na benzynie ( ssanie) to szarpie na 1 i 2 ale umiejętna obsługa gazu tzn nie dawać go za dużo pomaga i potem juz na benzynce normalnie smiga. Choć jak pisałem mam wrażenie że na gazie lepiej się spisuje ale to może moje tylko takie odczucie.

kolego TS to nie V6 TB więc parametrów się tak nie porównuje, a kto na czym jezdzi lpg czy pb to jego sprawa, bo tylko ci co prawie nie jezdza albo tylko w trasie będa marudzic ze gaz, reszta zrozumie