Ja po wgraniu softu też szczególnej różnicy nie zauważyłem, poza tym, że strzałki zmiany biegów w N są *nieco* sensowniejsze.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Przykre to co oni tam piszą... To co najlepsze w qv chcą zabrać... ;( Ciekawe tylko jaki jest powód takich zmian?
Może klękające turbo.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
No właśnie przeczytałem cały wątek od początku i tam było napisane że w qv szybko padały turbiny i może dlatego... mnie to w końcu też spotkało a wtedy właśnie jechałem na D. Co prawda niezbyt szybko bo ze 150-160 na 6 biegu no ale czyżby dziwny zbieg okoliczności?!
- - - Updated - - -
To że jak przełączysz na D to gaz łapie od dotknięcia małym palcem u stopy...
Na włoskich forach też potwierdzają, że jest nowy soft wgrywany od jesieni 2011 roku.
Główne zmiany i powód to tryb N jest bardziej dynamiczny, lepiej odpowiada na dodanie gazu by mógłbyć częściej używany w codziennych warunkach bez potrzeby ciągłego używania D, ten drugi oczywiscie ma wiecej pary/Nm ale jest bardziej progresywny by auto było mniej nerwowe, w ruchu miejskim. To było główną przyczyną zmiany, czyli zbyt duża różnica, ale jest też duża ilość osób którym to akurat odpowiadało.
Ostatnio edytowane przez teon ; 07-12-2012 o 12:03
Ja mam po przeglądzie nowe oprogramowanie i moje pierwsze wrażenie było takie że w trybie N auto jest nieco bardziej dynamiczne niż do tej pory (np. teraz dużo łatwiej zapiszczeć przy nieco bardziej dynamicznym ruszaniu)
Natomiast co do trybu D to miałem wrażenie że pedał gazu nieco się "uspokoił".
Takie były pierwsze wrażenia, nie wiem może one były mylne, może po prostu na siłę starałem się doszukać jakiś zmian. Ale na pewno niczym się nie sugerowałem, właśnie teraz przeczytałem że ktoś ma podobne wrażenia do moich
więc na pewno coś jest na rzeczy...