Dzięki.
Masa to masa, tak myślałam, ale ok.
- ma być uziemienie laptopa z aku poprzez kabel USB i połączenie laptop – oscyloskop poprzez kabel sygnałowy z ferrytem. To będzie.
Dx w rurze wydechowej – nie wiem. Jak to nie ma sensu i trzeba coś konstruować, to jest to pewne utrudnienie - dla mechanika, bo dla mnie to zadanie całkiem niewykonalne. To wszystko zajmuje dużo czasu. Chociaż 156JTS nie ma aktualnie tłumika końcowego, więc dla potrzeb testów mechanik i tak będzie jakiś tłumik montował. Co z tego wyjdzie, jak wpłynie na wyniki – nie wiem. Zobaczymy. Z drugiej strony można zrobić innego dnia.
Tylko, że na stronie rosyjskiej wyglądało tak, że rurka idzie wprost do rury wydechowej, stąd moje pytanie, bo myślałam, że w swojej GT to sama zrobię, nie w warsztacie:
rura_wydechowa.zip
- ale może coś nie doczytałam i źle interpretuję.
Jeśli możesz to, proszę pokaż jak to zmontować poprawnie i opisz test, ponieważ JTS potrafi puszczać spaliny nierówno na jałowym - wtedy jak są te wstrząśnięcia. Może warto zobaczyć takie wykresy?
Nie chcę robić testu - panelu Dx powyżej rpm biegu jałowego, po prostu na jałowym są analogiczne zmiany podstawy wykresu jak podczas przyspieszania, chcę to skorelować z TP i MAF, których parametry zmieniają się na jałowym. Chodziło mi raczej o ustalenie, czy ten wykres jest poprawny dla JTSa, czy nie. Tak z ciekawości raczej. Najwyżej nic z tego nie wyjdzie sensownego.