DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ale się chłopaki czepiacie...Kolega pyta o hamulce a WY mu tutaj robicie lekcję z poprawnej polszczyzny...Po co? Prof. Miodek jest tylko jeden i żadnych pseudonaśladowców nikt nie potrzebuje.To nie jest dyktando czy matura, żeby zwracać szczególną uwagę na styl wypowiedzi i jej ortograficzną poprawność...Za moment dojdzie do tego, że będziemy wystawiać sobie stopnie za wpisywane posty...To co? Kolega zrobił jeden błąd i zasługuje na 4?![]()
Chyba dwa lata temu kiedy nastał totalny atak zimy kiedy wracałem z uczelni, odkopałem auto, odpalam.. i tak się dziwie że coś ciężko jedzie.. drogi białe więc auto jechało.. ślisko bo ślisko, ciągle kontrola trakcji ingerowała.. dojechałem do domu z okolic Łomianek na Ursynów.. czyli jakieś 25km.. co się okazało pod domem, ochrona na osiedlu mi mówi że tylne koła mi stoją w miejscu..
Wtedy miałem właśnie zużyte linki ręcznego i tak zamarzły że nie odpuściły zacisków, pewnie gdyby nie były drogi białe to wkońcu koła złapałyby przyczepność i puściły siłą ręczny a tak to szurały po śniegu przez 25km .. i tak całą wawę przejechałem.. Kichaaa na maxa ale cieżko było się skapnąć że to to!Nie powiem łatwo nie było, ale dałem radę.. potem do garażu i wkońcu odmarzły mi te linki i od tamtej pory 1 bieg na postoju
ale w tym roku mam już nowe linki i jak do tej pory (odpukać) wszystko ok
Także ja też proponuje sprawdzić linki ręcznego najpierw..
Co do pisowni to obiecuję że się poprawię, IE używam tylko do połączeń exchange.
Wracając do sedna tematu.
Wjechałem rano na ciepły garaż i winna jest linka hamulca przy lewym kole. Gdy zaciągam ręczny i puszczam to prawe koło kręci się luźno, a lewe trzyma trochę. Po pociągnięciu lekko ręką za linkę puszcza całkowicie i koło kręci się jak powinno. Zamówiłem linki na wszelki wypadek na obie strony i czekam na paczkę.
Mam nadzieję, że będzie po wymianie dobrze.
Wymiana z kanału jest dość łatwa jeśli poluzujesz naciąg linki (śruba przy dźwigni ręcznego).
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Co do problemu, to dostał już odpowiedź dlatego przy okazji poszła uwaga o pisownię, żeby to forum trzymalo poziom.
Co do minimalizowania używania ręcznego, to faktem jest, że zimą linki mogą zamarznąć, ale jeśli tak jest, dobrze pomyśleć o wymianie, a nie radzić, żeby nie używać. Ja nawet w zimie zaciagam ręczny i właśnie dlatego że często używam - nie mam problemu. Ale faktycznie na noc np. nie zostawiam na ręcznym, tylko jak gdzieś na chwilę parkuję.
Jeśli natomiast kogoś urazilem wpisem o dysort... To przepraszam, ale takie mam zdanie. I nie myślcie, że sam znam wszystkie reguły pisowni i nie robię błędów ort.
Ostatnio edytowane przez mateuszszar ; 09-12-2012 o 14:41