U mnie na szczęście było trochę lepiej, bo wystarczyło zrobić tylko podłogę, progi według blacharza były jeszcze w dobrym stanie. Nagrany przeze mnie filmik dziur:
Polecam zdjęcia na końcu filmiku - niektórzy mają na prawdę poronione metody rozwiązywania problemu dziur w podłodze...Gdzieś mam jeszcze zdjęcia po zrobieniu i zakonserwowaniu, jak znajdę to mogę wrzucić. Blacharz mówił, że spokojnie 5 lat nie powinienem się teraz przejmować podłogą. Blachę na podłogę wygiął z płaskich arkuszy na wzór fabrycznej. I przy okazji wspawał wyłamany ogranicznik i poprawił tylne nadkole - całe było pozwijane, widocznie poprzedniemu właścicielowi coś wpadło większego pod koło i nie raczył nawet tego poprawić... przez co kawałek blaszki u góry zerdzewiał i ubijało syf nad nadkolem. Ja nie wiem co z tą Alfą się działo zanim znalazła się w moich rękach
![]()
Kurcze. Naprawdę nieźle się ta ruda potrafi panoszyć.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
No to w porównaniu do Twojej podłogi to moja była w lux stanie, tylko 2 dziury, przy kierowcy, i tył prawy. Ale niestety ja muszę myśleć już o robieniu progów bo tam rudzielec też wlazł :/ Niby kolega to zalał Cortaninem, ale ja po zimie chcę tam zalać czymś bardziej agresywnym. A wie ktoś czy jest możliwość kupna nowych poszyć progów w ASO?
Moja to chyba w garażu stała zimą. Tyle, że nie jestem aż takim optymistą i już się spodziewam ataku rudzielca po zimie.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...