Co polecacie na pozbycie się rdzy, oprócz wymiany tłumika ?
Potraktować to jakąś szlifierką a następnie spryskać WD40 czy to jest głupi pomysł?
Co polecacie na pozbycie się rdzy, oprócz wymiany tłumika ?
Potraktować to jakąś szlifierką a następnie spryskać WD40 czy to jest głupi pomysł?
zdjac wydech obczyscic papierem jak delikanie jest rdza prysnac 2 razy czarnym matem i poproblemie![]()
dzięki że mi to uświadomiłeś bo już chciałam to robić, a szlifowanie - tzn w moim języku czyszczenie ;D no właśnie na tym zbiorniczku jest rdza wielkości dwóch pięciozłotówek no i ona się odkrusza, a pod spodem jest jeszcze warstwa bez rdzy (nie mam pojęcia jakiej grubości), obawiam się że jak to trącę to przebiję na wylot?
strasznie mnie to irytuje, nie moge na to patrzec ;/
- - - Updated - - -
to już dla zaawansowanych,
zadam więc pytanie pomocnicze: ciężko jest zdjąć ten wydech? ;>
Ostatnio edytowane przez Monia ; 20-09-2012 o 17:33
A nie można tego zrobić bez ściągania z kanału na przykład?tylko nie wiadomo jak z góry tłumika z tą rdzą.Może być ciężko ze ściągnięciem,wisi on na wieszakach gumowych,ja nie dawno wymieniałem i najciężej to miałem z tymi wieszakami gumowymi właśnie,jak ci to ktoś będzie robił to powinien sobie z tym poradzić,z tego co piszesz to nie ma dużo rdzy,malowanie na razie wystarczy
Tłumik w 147 jest dwuwarstwowy. Rdzewieje Ci pewnie w tej chwili warstwa zewnętrzna. Usuń rdzę lub nawet wytnij tą cześć zardzewiałą żeby nie szło dalej. Daj na to coś antykorozyjnego i po kłopocie.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Panowie jest okazja pomóc koleżanceewidentnie brakuje tu męskiej ręki względem owego tłumika.
Ja tam bym chętnie pomógł,ale nie da rady niestety![]()
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Ja tam niewiem czy warto pierdzielić się z fabrycznym tłumikiem, malowaniem itp kiedy rdzewieje skoro takie same kosztują raptem 150zł..
http://allegro.pl/tlumik-koncowy-alf...587752672.html
I na jakieś 2-3 lata spokój.. może dłużej..
raptem 150 zł ?wole se kupić nową "sukieneczkę" za tą kasę niż jakiś tłumik
ale dzięki za pomoc, czyli zedrzeć i pomalować? a co polecacie do malowania marka?
HAMMERITE?![]()
Ostatnio edytowane przez Monia ; 20-09-2012 o 20:46