Sprezyny są zawsze montowane przy klockach hamulcowych. Jak montuję klocki w zaciskach to zawsze rozginam sprezyny by ciasno weszły. Jeszcze mi sie nei zdarzyło żeby klocki dzwonily. Jak coś to olejem posmarować :mrgreen: :mrgreen:
Sprezyny są zawsze montowane przy klockach hamulcowych. Jak montuję klocki w zaciskach to zawsze rozginam sprezyny by ciasno weszły. Jeszcze mi sie nei zdarzyło żeby klocki dzwonily. Jak coś to olejem posmarować :mrgreen: :mrgreen:
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
O jakich sprężynach mówicie? O tych które są niby na zaciskach (piszę niby, bo ja nie mam żadnych sprężyn), czy o tych przy klockach, które zaznaczyłem na poniższym rysunku :?:
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
chodzi o te co zaznaczyłeś na rysunku.
A co w tym takiego dziwnego - nie mam ABS-u a Ty? Te klocki są bardzo podobne do moich - różnią się jedynie tym, że moje mają okładzinę ścierną "z przedziałkiem" a te na rysunku nie ;//Napisał luis
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
moje są dokładnie takie same jak na fotkach czyli bez rowka na cześci ściernej i też nie mam ABs-u ,a klocki kupuje Ferodo Premier i jestem zadowolony!!!Napisał as
A co do zdziwienia to chodzi mi o to ,że kolega OO__V__OO ma je założone w Alfie 155 a one chyba miały wszyskie ABS!!!????
moja ABS-u nie maNapisał luis
także nie wszystkie.
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
moja nie ma absu, kupiona byla w polskim salonie wiec wyposarzenie jest baardzo ubogie![]()
w poniedzialek bede rozbieral i zobacze co sie da z tym zrobic...
...i po temacierozebrałem zacisk wyczysciłem go oraz tarcze i juz nie ma luzów, nie dzwonia na nierównosciach i nie piszcza przy hamowaniu
![]()