Strona 26 z 119 PierwszyPierwszy ... 16171819202122232425262728293031323334353676 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1186

Temat: Raport spalania

Użytkownik Świeżak Avatar serial
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    była Giulietta 1.4 170 Sport; jest Stelvio Super 200

Domyślnie

Cytat Napisał buczo Zobacz post
    Fizyki nie oszukasz, więc albo wydaje ci się, że jeździsz dynamicznie, albo ja mam feler
    Aktualnie u mnie to wychodzi średnio między 10 a 11, czasem dojdzie do 12.5. Skąd ta różnica, pewnie wynika ze stylu jazdy..
    Nie wydaje mi sie że masz feler Po miescie 11-12 to norma przy w miarę dynamicznej jezdzie

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar gdynianka
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    biała QV, 2011

Domyślnie

sluchaj, ja od lat jezdze mocnymi autami -do tej pory mialy tlyko naped na tyl
    kazdy Ci powie, ze smigam
    tez sie dziwie, ze tylko tyle bierze, ale w sumie mi to pasuje, choc 13 czy 14 l terz by bylo akceptowalne, w koncu albo frajda, albo ekojazda pozdro!

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

PO takich wpisach jak gdynianki, coraz bardziej nabieram ochoty na QV
    1+1 = 69 czyli Wyższa Matematyka Stosowana

Użytkownik Świeżak Avatar serial
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    była Giulietta 1.4 170 Sport; jest Stelvio Super 200

Domyślnie

Cytat Napisał Ciastek C Zobacz post
    dobrze że na QV ;p

Użytkownik Ogier
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

Cytat Napisał gdynianka Zobacz post
    sluchaj, ja od lat jezdze mocnymi autami -do tej pory mialy tlyko naped na tyl
    kazdy Ci powie, ze smigam
    tez sie dziwie, ze tylko tyle bierze, ale w sumie mi to pasuje, choc 13 czy 14 l terz by bylo akceptowalne, w koncu albo frajda, albo ekojazda pozdro!
    Nie chcę żadnej wojny wywoływać, ale po prostu nie wierzę :-) cisnąć do czerwonego czyli do przysłowiowego odcięcia nie jest to możliwe. Więc podtrzymuje tezę z poprzedniego posta

- - - Updated - - -

Myślałem o QV, ale wygrało lenistwo w postaci TCT różnica w cenie była już niewielka bo raptem 6 kilo..

Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    biała QV, 2011

Domyślnie

nikt nie mowil o odcieciu, ale do czerwonego pola jak najbardziej. nowa trasa, na razie 1 tys km pokazuje mi zuzycie n apoziomie 10,5l teraz. a uwierz mi, nie jezdze jak ciota zreszta inaczej bym nie kupowala QVki

Użytkownik Rowerzysta Avatar Serax
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Giulietta QV 1.75

Domyślnie

Mi przez 50 tys km ciagle pokazuje 10l/100. 40% trasa(100-200+ km/h) 60% miasto
    Chociaz raz z synem jechalismy do warszawy, a wtedy to byly naprawde rajdy - caly czas 180-230 to spalanie pokazywalo okolo 13l. QVka jest jak dla mnie mega oszczedna

Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    biała QV, 2011

Domyślnie

no wlasnie o tym pisze, a Koledze 170KM pali do 14l w miescie! duzo cos

Użytkownik Ogier
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

Cytat Napisał Serax Zobacz post
    Mi przez 50 tys km ciagle pokazuje 10l/100. 40% trasa(100-200+ km/h) 60% miasto
    Chociaz raz z synem jechalismy do warszawy, a wtedy to byly naprawde rajdy - caly czas 180-230 to spalanie pokazywalo okolo 13l. QVka jest jak dla mnie mega oszczedna
    I dochodzimy powolutku do prawdy , czyli jednak trochę trasy... Jak się potem okażę to wcale nie 40% tylko 50-60% to jednak trasa... itd itd. 13l przy 180 to chyba średniego ci wyszło? . Na "chwilowym" to wahania mogą być bardzo duże w zależności od tego czy jedziesz pod górkę z górki. Moje dane podawane były dla miasta, a nie jakiś tam miksów i innych prób poprawiania sobie humoru, by przy znajomych mieć możliwość szpanowania "spalaniem" hehe . Gdynianka nie wnikam czy twój styl jazdy jest ciotowaty, wydaje mi się, że styl jazdy można rozpoznać po średnim spalaniu pamiętający o powyższych "samo miasto", a nie miksy. Pisałem wcześniej o pewnym ważnym fakcie fizyki nie oszukamy choć bardzo bym chciał w kwestii spalania paliwa umieć to robić Pozdrowienia noworoczne dla wszystkich

- - - Updated - - -

ja lubię manuala akurat
    Poza tym w QV nie ma już przynajmniej S&S

Ale generalnie fajnie sięmoc rozwija w QV tak jednostajnie do przodu.
    Myślałem, że większeg okopa ma moja Julka, tymczasem jak zacząłem patrzeć na licznik to się przyjemnie zdziwłem

Po prostu specyficznie jest wykres zrobiony dla teg osamochodu. Nie ma turbo dziury, to i nie wyczuwa się, że samochód się przyjemnie odpycha. Dopiero licznik mnie hamował. Myślałem, że wolniej jeżdżę

Ale ten moment gdy na 4 wciskasz gaz do dechy a ten bez zająknięcia zaczyna ciągnąc do przodu jest bardzo fajny
    Jak większość uturbionych motorów. Rzekł bym, że taka charakterystyka poprawia bezpieczeństwo, szybciej można uciekać z "trudnych" sytuacji itd

- - - Updated - - -

Po raz kolejny pytanie.
    Pacjent: klima auto
    Czy podczas jak jest puszczony nawiew na nogi to powinno równiez lecieć coś na szybę?
    gdy puszczam na szybę wieje tylkjo na szybę
    Gdy wybieram centralnie to leci centralnie.
    Ale gdy wybiorę na nogi to leci również coś na szybę...

Tak więc pytanie czy to normalne?
    Ja przyznam, że trochę nie ogarniam tych nawiewów, ale efekt mam ten sam. Chyba nie da się całkowicie wyłaczyć nawiewu na "górę". Tak samo jak nie wiem jak zmusić górny centralny nawiew (ten regulowany) do pracy wtedy kiedy ja sobie tego życzę. Póki co raz tam coś dmucha raz nie hehe jak by duchy. Pozdro.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Serax
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Giulietta QV 1.75

Domyślnie

Tak Buczo to bylo średnie na 190 km (bialystok-warszawa). A co do tych procent to nie wiem jak to dokladnie wyliczyc, jade te 350 km do lublina, potem jezdze przez 10h po miescie , nastepnie powrot do bialegostoku( zajezdzam w pare miejsc w miastach po drodze). I jak to idealnie okreslic?

Ale jakby nie patrzec julka przez 9 miesiecy oberwala juz 50k km, co to bedzie po 3 latach (najbardziej dotarta qvka?)