Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: AR 159 Proszowice

Użytkownik Rowerzysta Avatar Pitbullek
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    A ja mówię o szkodzie z tytułu OC. Ubezpieczyciel poprosi np. o fakturę zakupu samochodu, tam będzie 14400 PLN i na tyle wycenią całe auto... Wrak powiedzmy na 8000 PLN i dostaniesz 6400 do ręki. Potem zostaje sprawa w sądzie - bez faktur za naprawę pojazdu (po zakupie) będzie ciężko to wygrać.
    Kiedyś miałem wypadek nie z mojej winy. Ubezpieczyciel uznał szkodę całkowitą. Kupiłem auto (volvo s60) za 19tyś (umowe brali do wglądu) a firmy wyceniłe je na 22500 (taka była wartość rynkowa) no i od tej WARTOŚCI RYNKOWEJ odjeli wartość wraku i wypłacili mi różnicę

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Piotr83 Zobacz post
    a co w przypadku gdybys mial fakture na 40 tysiecy??
    UJbezpieczyciel bierze pod uwage wycene rzeczoznawców !!!
    Może wziąć, chyba, że trafisz na jakiegoś upierdliwca - i wtedy problem gotowy. Sprawa w sądzie jest do wygrania, będzie to trwało z 2 lata i nie będzie łatwe. To, że Ty nie miałeś takich historii - nie oznacza, że nie istnieją. Szkoda z AC to co innego. Ja mówię o szkodzie z OC. I jak przyjdzie do wypłaty np. 20 tysięcy złotych - to ubezpieczyciel zacznie knuć, gdzie by tu zaoszczędzić.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Piotr83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pitbullek Zobacz post
    Kiedyś miałem wypadek nie z mojej winy. Ubezpieczyciel uznał szkodę całkowitą. Kupiłem auto (volvo s60) za 19tyś (umowe brali do wglądu) a firmy wyceniłe je na 22500 (taka była wartość rynkowa) no i od tej WARTOŚCI RYNKOWEJ odjeli wartość wraku i wypłacili mi różnicę

tu apropos szkody z OC.

Ja wiem w jakim my kraju żyjemy doskonale. Jak pisałem wczesniej dwa lata nawet ponad bo mi w grudniu 2008 roku zwineli Audi A8 pól roku policja trzymała śledztwo, po 3 miesiącach przedłużyli o kolejne 3 miesiące. Robili sobie normalne jaja ze mnie a ja z nich. W kwietniu 2010 oku dostałem odszkodowanie. Z warta warto!!

Ubezpieczyciel ma zarobić na składce i ma jak najmniej wydac przy wyplacie odszkodowania ale dziś na szczęście się sporo pozmieniało jest sporo instytucji gdzie można dochodzić swoich praw, najgorsze jest to ze nieraz jest to gra niewarta świeczki bo odszkodowanie zaniża Ci o patyka czy póltora a wiecej kasy stracisz na paliwo złożyć pozew.

Niechce ani cwaniakować ani tez udawać, że wszystkie rozumy pozjadałem, wiedze mam oparta na swoim własnym doświadczeniu i niestety wkupne musiałem zapłacic sowite. Wiem jedno nieznajomość prawa szkodzi i to jest ból dlaczego Nas dymaja wszelkiego rodzaju firmy ubezpieczeniowe i nie tylko. Jak chcesz walczyc z kims poznaj wroga i co mozesz mu zrobic a on Tobie.
    Ostatnio edytowane przez Piotr83 ; 30-12-2012 o 23:48

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

kolega piotr83 dobrze pisze.
    Jako byly dumny posiadacz rakiety szos punto 2 przecwiczylem rozne kombinacje z ubezpieczycielami. Ogolnie do malych kwot to nawet towarzystwa ktore maja najgorsza opinie na rynku daja rade, ale jak juz kwota robi sie konkrenta to ubezpieczyciel staje na rzesach zeby jak najmniej wyplacic.
    Co do calki to sie zgadzam ze to najgorsze co sie moze spotkac szczegolnie w sprzedazy nowego auta.

Ogolnie co sie nachodzilem to moje, tylko dlaczego trzeba sie uczyc na wlasnych beldach