Może wziąć, chyba, że trafisz na jakiegoś upierdliwca - i wtedy problem gotowy. Sprawa w sądzie jest do wygrania, będzie to trwało z 2 lata i nie będzie łatwe. To, że Ty nie miałeś takich historii - nie oznacza, że nie istnieją. Szkoda z AC to co innego. Ja mówię o szkodzie z OC. I jak przyjdzie do wypłaty np. 20 tysięcy złotych - to ubezpieczyciel zacznie knuć, gdzie by tu zaoszczędzić.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
tu apropos szkody z OC.
Ja wiem w jakim my kraju żyjemy doskonale. Jak pisałem wczesniej dwa lata nawet ponad bo mi w grudniu 2008 roku zwineli Audi A8 pól roku policja trzymała śledztwo, po 3 miesiącach przedłużyli o kolejne 3 miesiące. Robili sobie normalne jaja ze mnie a ja z nich. W kwietniu 2010 oku dostałem odszkodowanie. Z warta warto!!
Ubezpieczyciel ma zarobić na składce i ma jak najmniej wydac przy wyplacie odszkodowania ale dziś na szczęście się sporo pozmieniało jest sporo instytucji gdzie można dochodzić swoich praw, najgorsze jest to ze nieraz jest to gra niewarta świeczki bo odszkodowanie zaniża Ci o patyka czy póltora a wiecej kasy stracisz na paliwo złożyć pozew.
Niechce ani cwaniakować ani tez udawać, że wszystkie rozumy pozjadałem, wiedze mam oparta na swoim własnym doświadczeniu i niestety wkupne musiałem zapłacic sowite. Wiem jedno nieznajomość prawa szkodzi i to jest ból dlaczego Nas dymaja wszelkiego rodzaju firmy ubezpieczeniowe i nie tylko. Jak chcesz walczyc z kims poznaj wroga i co mozesz mu zrobic a on Tobie.
Ostatnio edytowane przez Piotr83 ; 30-12-2012 o 23:48
kolega piotr83 dobrze pisze.
Jako byly dumny posiadacz rakiety szos punto 2przecwiczylem rozne kombinacje z ubezpieczycielami. Ogolnie do malych kwot to nawet towarzystwa ktore maja najgorsza opinie na rynku daja rade, ale jak juz kwota robi sie konkrenta to ubezpieczyciel staje na rzesach zeby jak najmniej wyplacic.
Co do calki to sie zgadzam ze to najgorsze co sie moze spotkac szczegolnie w sprzedazy nowego auta.
Ogolnie co sie nachodzilem to moje, tylko dlaczego trzeba sie uczyc na wlasnych beldach![]()