Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: zamek bagażnika

wojtekml
    Gość

Domyślnie

Na tej czarnej pewnie będzie oświetlenie wnętrza bagażnika, w zamku jest przełącznik który po wciśnięciu (zamknięciu bagażnika) wyłącza lampkę wewnątrz.
    Drugi zapewne to będzie przewód sterujący otwieraniem bagażnika tym bardziej jak piszesz - pojawia się na nim napięcie po wciśnięciu guzika.
    Jak otwierany jest Twój bagażnik? Z kluczyka?
    Masz oświetlenie sprawne w bagażniku?
    Może tak być że ktoś zamontował zwykły zamek klapy z ręcznym otwieraniem, poznasz go po tym że nie ma siłownika elektrycznego i nie będzie gdzie wpiąć białej wtyczki.

Przykłady:
    Zamek bez otwierania siłownikiem elektrycznym: http://allegro.pl/alfa-romeo-147-zam...873245420.html
    Zamek z siłownikiem: http://allegro.pl/zamek-klapy-tylnej...875422694.html
    Ostatnio edytowane przez wojtekml ; 31-12-2012 o 12:48

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Oświetlenie zdaje się nie działa, więc to może być to. Muszę sprawdzić jaki mam rodzaj zamka, bo na to nie zwróciłem uwagi. Dziękuję

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115km

Domyślnie

Witam, czarna wtyczka idąca do zamka odpowiedzialna jest za oświetlenie bagażnika oraz za sygnalizowanie otwartej klapy bagażnika - kontrolka na wyświetlaczy. Ja mam mały problem z klapa bagaznika bo czasem otwiera się pod czas jazdy i na razie wypiąłem czarną wtyczkę i nie mam oświetlenia i sygnału o otwartej klapie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

A czy przez tą wtyczkę sterownik mogę nie mieć oświetlenia w kufrze ale reszta wszystko normalnie działa

wojtekml
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Sebek2442 Zobacz post
    A czy przez tą wtyczkę sterownik mogę nie mieć oświetlenia w kufrze ale reszta wszystko normalnie działa
    Problem w takim przypadku zazwyczaj leży nie przy wtyczce a we wnętrzu zamka gdzie jest ten felerny przełącznik włączający światło. U mnie niestety nie styka i oświetlenie nie działa, czasami jak kliknę ręką zamek kilka razy to potrafi się oświecić. Wymiana tego jedynie poprzez rozwiercenie nitów zamka.
    Kiedyś spróbuję bo szkoda mi dać powyżej 50 zł za używkę która i tak pewnie padnie. A przełącznik powinien kosztować max 3 zł.
    Pozdro

laszlo147
    Gość

Domyślnie

Witam!
    U mnie jest też problem z otwieraniem bagażnika... otwieram z kluczyka, zamki się otwierają, łapie za klamkę otwieram drzwi kierowcy i otwiera się bagażnik.
    Jak próbuję bagażnik otworzyć przyciskiem w środku to się nie otwiera. Co może się dziać...??
    Dzięki z góry za podpowiedz