Witam
Mam pytanie do kolegów, czy ktoś się już spotkał z taką usterką i co z nią zrobił.
Od kilku dni zaobserowałem że notorycznie mryga mi kotrolka sugerująca poślizg kół. Nie było by może w tym nic dziwnego w końcu jest zima itd, ale potrafi mrygać nawet na prostej dordze lub w minimanlnym zakręcie.
Ale najbardziej niepokojący jest taki objaw że potrafi mi nagle przychamować przednie prawe koło (tak to odczuwam) i nawet lekko "rzucić" autem w trakcie hamowania ale również w trakcie zwykłej jazdy, zauważyłem też wzmaga się to po nagrzaniu się tarcz, tzn po dłuższej jeździe (to hamowanie prawego koła), natomiast gdy tarcze są zimne to kontrolka tylko mryga. Ponieważ mam tak od kilku dni nie miałem kiedy nawet podjechac do warsztatu, będę tam dopiero 2.01.2013, dlatego bede wdzieczny za sugestie moze ktos już miał cos podobnego. Napewno zacznę od odpowietrzenia układu hamulcowego, w sobotę sprawdziłem haamulce, tarcze, klocki czy prowadnice dobrze chodzą od zacisku oraz tłoczek tu wszystko jest ok.
Pozostaje wiec, odpowietrzenie, czujnik, ABS, Pompa ABS, Sterownik ABS.
Pozdrawiam
I życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku i samych przyjemnych chwil spędzonych z Alfą![]()