A ze mną to jest tak. Zakochałem się w marce, ja wiem, to był chyba 1996 rok, czekając u wulkanizatora rodziców cytryną zobaczyłem piękną 155. Wirus wtedy chyba mnie dopadł, został uśpiony, czekał na lepsze czasy. Era 156 spowodowała, iż wirus odtajał i ostro wziął się do roboty. W 2005 roku zakupiłem swoje pierwsze auto, oczywiście wybór padł na Alfę, stać mnie wtedy było tylko na 145 z 98 roku z silnikiem 1.4 TS. Kochałem ten samochód, ten jak na Alfę 'zabawkowy' silnik, jarało mnie to że miałem osiągi porównywalne z 1.6, 1.8 w konkurencyjnych markach. Oczywiście jeżdżąc 145 pozdrawiałem wszystkie Alfy. W 2010 roku zapadła decyzja o kupieniu większego, rodzinnego samochodu. Z racji, iż żonę już przeciągnąłem na stronę marki wybór był tylko jeden - 159 SW. Na początku szukałem wyłącznie wersji benzynowych. Podaż była słaba, moja wiedza na temat charakterystyki gniotów od GM zwiększyła się, jedyne co pozostało to przejść na "dark side of the Force". W ten sposób stałem się właścicielem 150 konnego traktorka. Padło stwierdzenie, że Ci w dziewiątkach nie odmachują - ja pozdrawiam zawsze. Dochodzimy do przyszłości. Jeżdżąc 145 marzyłem od 156, los tak się potoczył że mogłem pozwolić sobie na upragnioną 159. Ale co dalej? Marka AR nie produkuje nic, o czym mógłbym myśleć za powiedzmy 4-5 lat. Najbardziej prawdopodobne wydaje mi się, iż następnym samochodem rodzinnym będzie zwykły dupowóz. Dla mnie? Nie wiem. Jak będzie mnie stać to marzeniem byłaby 75 z V6 albo GTV z V6. Ot to tyle odnośnie mojego wirusa. Mam nadzieje, że mój organizm nie zdoła go ubić.
pozdrawiam
Bartłomiej "Robal"
AR 159 SW 1.9 16v JTD M-jet 2006
była:
AR 145 1.4 TS 1998 (2005-2010)
Ostatnio edytowane przez Robalgis ; 02-01-2013 o 21:16
A ja wierzę je coś drgnie zresztą wiara jak powiadają czyni cuda i przenosi góry,a jak nie to jak napisała Anka Cyganka wszystcy będziemy jeżdzić historycznymi modelami też moim zdaniem może być!
pierniczenie i tyle.
Jak komuś nie pasuje to że nie ma modeli jest na to bardzo prosty sposób - coś innego z grupy fiata.
Przecież nowe alfy to i tak fiaty.
W giulettcie sie slabo widze - po stokroć wole delte nuova - i jeżeli nie znajde godnej 159 w przyszłym roku to przesiąde się do delty lub thesisa.
147 powodów do zadowolenia
Tia. Najlepiej ferrari lub maserati.Jak komuś nie pasuje to że nie ma modeli jest na to bardzo prosty sposób - coś innego z grupy fiata.Read more:*http://www.forum.alfaholicy.org/foru...#ixzz2Gr5WaPtY
A jak w przyszłym roku lambo nie wpuści jakiegoś auta dla mnie to poszukam skody.
Pierniczysz.
Myślałem że kochasz alfę a nie fiata...
chyba nienawidze
jak to mówią prawdziwi alfisci ..
155 byla ostatnia.
ostatnia alfe 145 z boxerem sprzedalem .. teraz mam juz przeciez same fiaty.
pokaz mi teraz alfe nie fiata która moge kupic.
a lancia co poszla w las ?
a gdzie glos nowoczesnych alfisti od jtd hiperpałermocniezawodnakondyszion ?
Przecież thema ma prawdziwy fiatowski JTD i to v6 !
Jest delta - super auto .
147 powodów do zadowolenia