na postoju błędu nie wywali bo silnik pompy nie pracuje, i nie ma obciążenia a jak poskładłeś to zgasły dlatego bo w nowej elekrtronice nie był zapisany błąd. Działasz teraz?daj znać co i jak...
na postoju błędu nie wywali bo silnik pompy nie pracuje, i nie ma obciążenia a jak poskładłeś to zgasły dlatego bo w nowej elekrtronice nie był zapisany błąd. Działasz teraz?daj znać co i jak...
Biorac pod uwage to co piszesz to można podmienić cały ten silnik z pompy do pompy nie?
Dwa torxy, kostka do odpięcia i podmianka. Pytanie tylko - czy mi nei siknie płyn hamulcowyBo silnik w sumie po co mam rozbierać jak moge podmienić, a nie wygląda sprzyjająco rozbieranie jego samego.
nic sie nie wylejeśmiało
- - - Updated - - -
tylko że są dawa rodzaje tych silników tzn. jedne wymienia się całościowo a drugi rodzaj to taki że w całej pompie zostaje wirnik
Myśle że jeżeli całość numerowo sie zgadza to chociaz nie porypali tam typów jak piszeszjutro sie za to biore jeśli nic nie wyleci, choćby pod blokiem
![]()
ja nie pisałem że a alfach się różni, tylko ogólnie że są dwa rodzajerozbierzesz to zobaczysz jaki jest
Teraz zobaczyłem 1 post
Masz fesa i nie zrobiłes testu pompy po takim błędzie?
Zakładka F6 pierwszy od góry.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Zrobiłem.
Ale co wykazało? Albo Not active albo coś w podobie mi sie kojarzy.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Sądziłem że na postoju czy wyłączonym silniku nic innego nie pokaże.
- - - Updated - - -
Szczęście niepojęte!
Po lewej mój silnik, jakiś glut na tym 'mimośrodzie', ogólnie usyfione to wszystko jak widać, po prawej z dawcy - miód malina.
Po złożeniu niestety paliło sie nadal, ale dwa hamowania, przekroczyłem 20km/h i pogasło. Nie wiem czy działa bo nie testowałem, ale musiałem jeszcze skoczyć do dwóch sklepów i kontrolki poprawnie gasły na zapłonie i nie świecą.
Dzieki wam wielkie bo pewnie nadal bym po omacku szukał problemu!A swój silnik na pewno rozbiore i zobacze co w środku siedzi
Mam nadzieje że temat pomoże innym.
Może jednak polubimy sie na dłużej z Alfą...![]()
Super że udało Ci się rozwiązać problemI że nabrałeś lepszego podejścia do Belli
![]()