Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
a jak wygladalaby sprawa DPF po zalozeniu takiego wydechu , nie zmieni to nic w samym wypalaniu lub zapychaniu go czy tym podobne ?
- - - Updated - - -
koszt zakupu z wysylka na Ebay wynosi po przeliczeniu tyle co koszt zakupu tego Ultera Sport od Kadex wiec po co czekac i kombinowac jak jest na miejscu moim zdaniem , a wydech Karmala wyglada swietnie i ladnie go slychac jak na diesla , widzialem osobiscie i slyszalem .
RAFAŁ ...![]()
przeciez brera ma inny wydech i montowany calkowicie inaczej-w otworach zderzaka.Sa szersze otwory bo sa 2 podwojne wydechy wiec chyba musialbys zalozyc zderzak od brery co jest niemozliwe bo jest inny wiec zostaje tylko rzeźba.Przynajmniej tak mi sie wydaje
to byla by tzw Alfa Romeo Mix ..![]()
RAFAŁ ...![]()
Stąd moje pytanie. Dano brery nie widziałem na oczy. Chodziło mi bardziej o kwestię kształtu rur w Brerze. Czy się zmieści, czy pasuje. Zderzak zawsze można delikatnie pod ten wydech dociąć i ładnie wykończyć co by nie było widać
Witam. Dorzucam kolejna fotkęDziś niestety bawiłem się tylko w przerabianie zderzaka na dwa tłumiki
![]()
Nakładka zdjęta ze zderzaka i przerobiona lutownica po czym założona na zderzak. Efekt na stole taki
środek został usunięty a boki lekko zagięte do środka aby wyglądało identycznie jak z drugiej strony
Po usunięciu całkowicie zaślepki zostaje zbyt duży otwór nie symetryczny do drugiej strony więc zdecydowałem się na jej przeróbkę.
Ostatnio edytowane przez Lukas-Galway ; 08-01-2013 o 21:51
moje zdanie takie ze wydech z brery i docinanie go aby spasowac to ladnie w 159 to troche wiejskim tuningiem zalatuje ..
RAFAŁ ...![]()
tak jak już ktoś wspomniał wcześniej przy wymianie wydechu na inny nic się nie zyskuje ewentualnie można stracić jeśli nie zrobimy remapu
w fani czterech kółek było to także wspominane przy okazji Subaru WRX 2.0T
Ale czy ktos tu mowi o wydechu z brery ???
no jak ktos chce wycinanc , docinac zderzak w takim aucie po to zeby spasowac wydech nie od tego auta to jest to troche dziwne przynajmniej dla mnie i chyba inni tez sie ze mna zgodza , mozna wstawic wydech na 2 rury od 2,4 albo jakis dedykowany do tego modelu ale jakies wiejskie przerobki sa conajmniej glupie , to tak jak do BMW seri 3 z 99 r wstawiaja lusterka M-look od M3 , tzw.nerki na boki i ringi w klosze , masakra , typowy wiejski tuning .
RAFAŁ ...![]()