Ja przy okazji zmiany nakładek na lusterka popiskałem wd40 tam i trochę lepiej było ale i tak słychać jak piasek strzela, także trzeba by to dokładnie wyczyścić co do dobrania się do lusterka to opuszczasz szkło na maksa w dół i wkładasz coś pomiędzy obudowę a szkło i odpychasz je, ja dodatkowo wymieniałem nakładki więc wszystko miałem podane na tacy![]()
musicie zdemontowac lustro, po tym nalezy sciagnac oslone lusterka (te lakierowana) montowana za 4 zatrzaski. waszym oczom ukaze sie os obrotu, sprzezyna...jest co smarowac. psikanie WD40 na slepo da tyle, ze caly syf i brud bedzie sie kleil i w koncu przestanie sie calkiem obracac lusterko
Takie rzeczy smaruje się wazeliną techniczną
Czy w naszych alfach nie ma przypadkiem zabezpieczenia przeciążeniowego dla lusterek, które powodują właśnie te wszystkie problemy przy najmniejszym oporze? Ma ktoś może schemat lusterka?
Witajcie, czy ktos kiedys spotkal sie z problemem, aby lusterka nie pamietaly swoich ustawien. posiadam elektryczne fotele, skladane lusterka itd. natomiast w momencie wkladania i wyciagania kluczyka lusterka ustawiaja sie same jak chca. prosze pomozcie.