za sprzęgło normalna cena to ok 600zł oczywiście valeo.
mi nowe sprzęgło + nowy wysprzęglik bierze od połowy i bardzo lekko chodzi.
za sprzęgło normalna cena to ok 600zł oczywiście valeo.
mi nowe sprzęgło + nowy wysprzęglik bierze od połowy i bardzo lekko chodzi.
Ja wymieniałem niedawno i najtaniej znalazłem valeo za 600 na autosklep24
Poniżej gdzieś minus pięciu..... odpalam zawsze na luzie i wciśniętym sprzęgle. Odpalam i delikatnie puszczam sprzęgło (sprzęgło bierze ok. połowy skoku czyli prawidłowo wg. tutejszych opinii), przy puszczaniu auto delikatnie szarpie do przodu. Przy kilku takich naciśnięciach i puszczeniach jest to samo tylko, że coraz słabiej. Jakby "ciągnęło". Prawidłowo to tak czy mam myśleć o czymś kosztownym....?Dwumas czasami zastuka ale ogólnie nie daje zbytnio o sobie znać.
Odświeżę temat, jestem aktualnie po wymianie sprzęgła i dwumasy, po wymianie w końcu sprzęgło zaczęło leciutko chodzić wcześniej, chodziło bardzo ciężko. Po pierwszej przejażdżce brało niżej niż po przejechaniu około 100 km teraz mam wrażenie, że bierze podobnie jak stare wg. mnie trochę za wysoko jak na nowe sprzęgło, chyba, że się już przyzwyczaiłem i tak powinno byćRaczej nie jest zapowietrzone bo chyba gdyby było to gryzło by od razu?
U mnie mechanik stwierdził koniec sprzęgła, ponieważ słychać wyraźnie klikanie w momencie zdejmowania nogi z pedału na biegu jałowym oraz podczas zmiany biegów na niskich obrotach. A poza tym dwumas zaczyna napie*. Intercars ma ceny z kosmosu, polecam przejechać się po mniejszych hurtowniach. Na kompletnym sprzęgle Sachs (tarcza, docisk, dwumas, wysprzęglik) znalazłem 600 zł różnicy, na niekorzyść Intercars.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
U mnie raczej ok choć mogło by lżej chodzić ale bierze z podłogi po przesiadce z volvo czuć ze ciężej pedał chodzi tym bardziej ze którąś poduche mam do wymiany bo drzy silnik jak zbyt gwałtownie sie pusci sprzegło